TAV o ülkeye geri mi dönecek?

TAV o ülkeye geri mi dönecek?
Libya'da iç savaş sırasında tarihi bir tahliye harekatı yaparak çalışanlarını ülkeden çıkartan TAV İnşaat, bölgeye geri dönmek üzere düğmeye bastı.


İstanbul'a gelen Libya Ulaştırma Bakanı Milad Matuk, TAV CEO'su Sani Şener görüştü. Matuk, görüşmede Libya'da faaliyetlerine ara veren TAV İnşaat'ı ülkeye dönmeye davet etti.
 
2007 yılında Yeni Trablus Uluslarası Havalimanı Projesi'ni kazanan TAV İnşaat, Libya’da iş savaş çıkınca istikrar sağlanıncaya kadar 250 Türk çalışanı Türkiye’ye özel uçakla getirmişti.
 
Airporthaber'de yer alan habere göre, Brezilyalı (Odebrecht) ve Lübnanlı ortağı (CCC) ile birlikte Trablus'taki yeni havalimanı terminalini inşa eden TAV İnşaat, 3 milyar dolar bedelle 20 milyon yolcu kapasiteli terminal binasının yapımına başlamıştı.
 
TAV İnşaat Libya Projesi İdari İşler Müdürü Sinan Duman, o dönem gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sevincimiz biraz buruk çok büyük bir projeyi yarım bıraktık. Libyalı kardeşlerimizin bu projeye ihtiyacı var. Libya'nın bu havalimanı projesine ihtiyacı var. TAV olarak biz projeyi tamamlamak üzere Libya'ya dönmeyi umut ederiz" ifadelerini kullanmıştı.



Bu Haber 21.01.2017 - 12:11:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.