TatilBudurCom cirosunu yüzde 328 artırdı

TatilBudurCom cirosunu yüzde 328 artırdı

2022 yılına ilişkin rapor yayınlayan TatilBudurCom, cirosunu yüzde 328 arttırdığını açıkladı.


TatilbudurCom, 25. yılı özelinde başlattığı iletişim çalışmalarının sonucunda Google arama motoru aracılığı ile yapılan marka aramalarında 2021’e göre yüzde 53 gibi bir büyüme sağlayarak, en çok aranan markalar arasında ilk 2’ye yükseldiğini açıkladı.

2022 yaz döneminde iç pazarda tüketicilerin tatil tercihlerine göre arama trendlerinde en büyük artışı yurt dışı turlar, Kıbrıs ve yurt içi kültür turları aldı.

2021’e göre cirosal olarak bu kategorilerde yüzde 328 büyüme sağladıklarını belirten TatilBudurCom Kontrat ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk, aynı zamanda sezonun talep gören tatil noktalarını da değerlendirdi.

Mayısta başlayan sezon ekim sonuna kadar devam edecek

2022’de erken rezervasyon satışlarının, pandemi öncesini aştığını belirten Çubuk, mayısta erken başlayan bayram tatilleri sayesinde yaz sezonunun daha erken başladığını ve 2021 sezonundan farklı olarak konaklama aramalarının ağustos ayında pik noktaya doğru gittiğini belirtiyor. Çubuk, tatil sezonunun ekim sonuna kadar uzayacağı öngörüsünde bulunurken özellikle eylül ve ekim aylarında Antalya bölgesinin ve Kıbrıs’ın yoğun ilgi göreceğini ifade ediyor.

Aranan tatil destinasyonlarında Antalya yine zirvede

Yazın pik döneminde en çok aranan destinasyonların başında Antalya, Bodrum, Alanya, Marmaris, Mersin ve Kuşadası’nın geldiğini ifade eden Çubuk,2022 özelinde yakın destinasyon konaklamalarında da artış gözlemlendiğini belirtti. Bozcaada, Assos, Armutlu ve Dikili gibi tatil beldeleri öne çıkan lokasyonlar arasında yer alırken listenin en öne çıkan beldesi Erdek geçen seneye göre yüzde 56 büyüme ile dikkat çekti. Termal ve kaplıca temalı konaklama tercihlerinde pandemi sonrası başlayan artış yaz döneminde de devam ederek 2021 yaz dönemine göre 3 katın üzerinde bir talep aldı.

TatilbudurCom’un cirosu yüzde 328 büyüdü

2022 yaz döneminde iç pazarda tüketicilerin tatil tercihlerine göre arama trendlerinde en büyük artışı yurt dışı turlar, Kıbrıs ve yurt içi kültür turları aldı. 2021’e göre cirosal olarak bu kategorilerde yüzde 328 büyüme sağlayan

Çubuk, Eylül ayında tesisler de yüzde 90-/95 oranında doluluk oranı olduğunu vurguladı. 2022 yaz sezonu için yurt dışından özellikle Avrupa'da farklı ülkelerden taleplerde artışlar olduğunu, konaklamalarda bölge bazlı değişmekle birlikte yaklaşık yüzde 70 yabancı, yüzde 30 yerli turist gibi bir dağılım olduğunu söyledi.



Bu Haber 17.09.2022 - 09:46:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.