Taşbaşı’dan İstanbul Turizm Platformu’na ilişkin ilk açıklamalar

Taşbaşı’dan İstanbul Turizm Platformu’na ilişkin ilk açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan İstanbul Turizm Platformu’nun koordinatörü olan Cumhur Güven Taşbaşı, platforma ilişkin ilk açıklamalarını yaptı.


TurizmGüncel

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Turizm Platformu’nun koordinatörlüğüne getirdiği Tanıtma Eski Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, İmamoğlu’nun sektörün tavsiyesi üzerine kendini bu göreve seçtiğini söyledi.

İmamoğlu ile görüşmeye gittiğinde İmamoğlu’nun kendisi hakkında zaten bilgi sahibi olduğunu ve kendisiyle ilgili sektörden bilgi almış olduğunu gördüğünü kaydeden Taşbaşı, platformla ilgili ilk aşamada yapılan planlamalarla ilgili şunları söyledi:

*Platformda bir icra kurulu olacak ve bu icra kurulu hazırladığı projeleri başkanlığa sunacak.

*Platformun bütçesi Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı ödeneklerden oluşacak. Platformun, sabit bir bütçesi olmayacak, proje bazlı ödenek alacak.

*Platformda ilk etapta 5-6 kişi yer alacak. İleride bu sayı değişecek. Platformun asıl ve en büyük ekibini, turizmciler oluşturacak.

*Turizm sektörüyle düzenli toplantılar yapılacak ve sektörün sorunlara ve sorunların çözüm yollarına ilişkin görüşleri alınacak.

*İstanbul’da turizm taşımacılarının yaşadığı sorunlar Platformun çözeceği öncelikli konular arasında yer alacak.

*İstanbul’da yeniden Avrupalı turistin ağırlık kazanması için Platform rol oynayacak.

*İstanbul turizmi ile ilgili yapılacak çalışmalarda turizm sektörü ile birlikte hareket edecek. Plafomdaki yöntim anlayışı, bir anlamda İmamoğlu'nun demokratik ve katılımcı yönetim anlayışıyla örtüşecek.

*Platformda kongre, kültür, sağlık vb masalar bulunacak.

*Platformun binasının neresi olacağı konusunda araştırmalar sürüyor. Belediyeye ait bazı binalar üzerinde duruluyor.



Bu Haber 01.08.2019 - 12:03:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hasan Şahin 14.08.2019 - 04:01

    Çok değerli Mülkiyeli, devlet ve özel sektör tecrübeli Cumhur Güven Taşbaşı'nın bu alanda yararlı ve başarılı işler yapacağına inanıyorum. İstanbul için bir şans. İstanbul, çok daha güzel olacak. İngilizce, İspanyolca bilen, İstanbul'da swissotel, conrad otel, kempinski çırağan, büyük tarabya otellerinde çalışıp tecrübe kazanan ve son olarak sağlık turizminde çalışmakta olduğunu bildiğim bir kişinin de ekibe faydası olabileceği kanısındayım. Hayırlı olsun.

  • Hasan Şahin 14.08.2019 - 03:47

    Çok değerli Mülkiyeli arkadaşım Cumhur Güven Taşbaşı'nın bu alanda yararlı ve başarılı işler yapacağına inanıyorum. İstanbul, çok daha güzel olacak. İngilizce, İspanyolca bilen, İstanbul'da swissotel, conrad otel, kempinski çırağan, büyük tarabya otellerde tecrübesi olan ve son olarak sağlık turizminde çalışmakta olan tanıdığım kişinin de katkılarının olabileceğini düşünüyorum. İstanbul için hayırlı olsun.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.