9 yıllık tahsis bilmecesi: Tarsus’ta yatırımlar bir türlü başlamıyor

9 yıllık tahsis bilmecesi: Tarsus’ta yatırımlar bir türlü başlamıyor

Tahsisleri 2010 yılında yapılan Tarsus Turizm bölgesinde yatırımlar hala başlamadı. Mersin Sanayicileri Ve İş Adamaları Derneği Başkanı Hasan Engin, tahsisi alıp yatırıma başlamayan şirketlerin tahsislerinin başkalarına verilmesini istedi.


8 bin yataklı 11 otel yapılacaktı

Bundan 9 yıl önce yer tahsisleri yapılan Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesinde yatırımlar bir türlü başlamıyor. 8 bin yatak kapasiteli 11 otel yapılması planlanan bölgede yatırımların bir türlü başlamamasından dert yanan Mersin Sanayicileri Ve İş Adamaları Derneği Başkanı Hasan Engin, bölgede tüm alt yapı yatırımlarının tamamlanmış olmasına karşın otel yatırımlarının başlamadığına dikkat çekti.

Temelini Erdoğan atmıştı

Bölgenin temelini seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın attığını ve yatırımcıların yatırıma başlayacağını söylediğini kaydeden Hasan Engin, Cumhurbaşkanı'nın yatırımcılara birkaç kez 'başlayın' dediğini ve artık yatırımcıların bir bahanesinin kalmadığını ifade etti.

''Uzatacaklarsa tahsis alanları başka yatırımcılara verilsin''

Bölgede arıtma tesisleri, kanalizasyon, yol, telekomünikasyon ve içme suyu yatırımlarının tamamlandığına dikkat çeken Engin, yatırımcıların yatırıma başlamayı uzatmaları durumunda bu yerlelerin yerli/tabancı yatırımcılara tahsis dilmesini istediklerini belirtti. Tahammüllerinin kalmadığını dike getiren Engin, havaalanı yatırımının da başladığını ve otel yatırımları ile havalanı yatırımlarının eş zamanlı yürümesini istediklerini belirtti.

tarsus



Bu Haber 29.07.2019 - 16:44:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.