Tanıtım dahil, çok sayıda mal ve hizmet alımı KİK dışına çıkarıldı

Tanıtım dahil, çok sayıda mal ve hizmet alımı KİK dışına çıkarıldı
Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışacak ofislerin ve başkanlıkların; Türkiye tanıtımı, yatırımlar, finanas kaynaklarının arttırılması, dijital dönüşüm ve teknoloji gelişimi ile ile yapacağı mal ve hizmet alımları Kamu İhale Kanunu'nun (KİK) dışına çıkarıldı.


Dünya gazetesinden Mehmet Kaya'nın haberine göre, Kamu İhale Kanunu'nda Cumhubaşkanlığı odaklı önemli değişiklikler yapıldı.



Yürütmenin Cumhurbaşkanlığına geçmesi ile birlikte, bağlı ofis ve başkanlıklarda çalışacak personel sayısının olağanüstü artacağı belirtilen haberde, '2Daha önce Başbakanlık sanıldığının aksine kadro ve harcamaları bakımından bakanlıklara kıyasla çok küçük bir idari yapıydı. Oysa Cumhurbaşkanlığı gerek personel, gerekse doğrudan yönettiği ve icracı yetkileri bulunan ofis ve kurullar nedeniyle oldukça büyük bir idari yapı durumunda.'' ifadelerine yer verildi.

Yürürlüğe giren 703 sayılı KHK ile Cumhurbaşkanlığına devlet ihale sisteminde istisnalar getirildi'' denilen haberde, şu ifadelere yer verildi:

TANITIM, YATIRIM, FİNANS, TEKNOLOJİ...

''İstisna maddesine eklenen bir fıkra ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Cumhurbaşkanına bağlı olarak kurulan ofisler ve başkanlıkların; Türkiye’nin tanıtımı, ülkedeki yatırımlar, finans kaynaklarının artırılması veya dijital dönüşüm ve teknolojik gelişimin sağlanması amacıyla yapacakları mal ve hizmet alımları da ihale sistemi dışına çıkarıldı. İdare bu türden ihaleleri doğrudan almak ya da ihale açmak konusunda serbest olacak.

Cumhurbaşkanlığı Makamı ve İdari İşler Başkanlığı (Eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği), harcırah, kamu ihale, kamu konut, devlet ihale ve kamu ihale sözleşmeleri kanunlarına tabi olmadan her türlü mal ve hizmet alabilecek. Bu konuda usul ve esasları belirlemek üzere Cumhurbaşkanlığı bir karar yayınlayacak.

Cumhurbaşkanlığı hizmet özelli ve güvenlik şartlarının zorunlu olması halinde, Cumhurbaşkanlığının her türlü mal ve hizmet alımlarını “pazarlık usulüyle” yapmasına imkan tanındı.(...)

Haberin devamı>>>




Bu Haber 12.07.2018 - 09:59:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.