Tanıtım Ajansı seçimleri için hangi bölgeden kaç imza toplanacak?

Tanıtım Ajansı seçimleri için hangi bölgeden kaç imza toplanacak?
29 Aralık’ta yapılacak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı seçimlerinde aday olacakların, aday oldukları bölgelerden ne kadar kadar imza toplamaları gerektiği belli oldu.

Türkiye Otelciler Federasyonunu’nun hazırladığı listeye göre, Türkiye genelinde Bakanlık belgeli otel sayısı 3 bin 982, oda sayısı 469 bin ve yatak sayısı ise 983 bin 994.

Türkiye’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli tesislerdeki toplam yatağın 485 bin 700’ü Antalya’da, 169 bin 176’sı Marmara’da, 193 bin 893’ü Ege’de, 62 bini İç Anadolu’da, 35 bin 100’ü Karadeniz’de, 21 bini Güneydoğu Anadolu’da ve 18 bini ise Doğu Anadolu’da bulunuyor.

Buna göre Marmara Bölgesinden Tanıtım Ajansı’nın yönetimine aday olacak bir kişi, minimum 17 bin yatağı temsil eden tesislerin imza yetkilisinden imza alarak aday gösterilmesi gerekiyor. Bu sayı, Akdeniz bölgesi için minimum 48 bin 600, Ege bölgesi için 19 bin 400, İç Anadolu Bölgesi için 6 bin 200, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için 2.100, Karadeniz bölgesi için 3 bin 600 ve Doğu Anadolu Bölgesi için ise 1.800.

Bakanlık belgeli tüm turizm işletmeleri oy kullanacak

Tanıtı Ajansı seçimlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı belgesine sahip tüm işletmeler oy kullanacak. Ancak Ajans yönetimine aday olabilmek için aday olunan coğrafi bölgede faaliyet gösteren Bakanlık belgeli konaklama tesislerindeki toplam yatağın en z yüzde 10’unu temsil eden tesisler tarafından aday gösterilmek gerekiyor.

Tesislerin yatak sayısı ve imza yetkilisi bilinmiyor

Tanıtım Ajansı yönetimine aday bir turizmci için bu imzaları toplamak çok da kolay görünmüyor. Birincisi, hangi tesiste kaç yatak bulunduğunun bilinmemesi. Bunu her bir aday tek tek araştırıp bulmak zorunda. İkincisi ise imza yetkilisini bulmak. Bir tesisteki imza yetkilisi değişmişse, hem toplanan imza geçersiz sayılacak hem de imza yetkilisinin değiştiğini Bakanlığa bildirmeyen işletme ceza ödemek zorunda kalacak. Bilindiği üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtım Ajansı’nda oy kullanacaklara ilişkin seçmen listesini açıklamış ancak otellerdeki yatak kapasitesine yer vermemişti.

akdeniz

ege

marmara

ic_anadolu

karadeniz

dogu_anadolu

guneydogu



Bu Haber 12.11.2019 - 11:47:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.