Tamer Çiçek: KOMER’i TÜRSAB Üniversitesi yapacağım

Tamer Çiçek: KOMER’i TÜRSAB Üniversitesi yapacağım

TÜRSAB Başkanlığına aday olan Adonis’in sahibi Tamer Çiçek, düzenlediği basın toplantısında projelerini açıkladı, eleştirilerini sıraladı.


Turizm Güncel

TÜRSAB Başkanlığına aday olan Tamer Çiçek, kokartlı rehber olarak mesleğe başladığını ve 20 yıldır sektörde olduğunu kaydetti.

Sahip olduğu şirketi 2012 yılından itibaren teknoloji şirketi haline getirdiklerini ifade eden Tamer Çiçek, Adonis’i Metaverse uyarlayarak Adonisverse’ü kurduklarını söyledi.

Yılda Türkiye’ye 200 binden fazla turist getirdiklerini otelciliğe de girdiklerini belirten Tamer Çiçek, seyahat acentelerinin sorunlarını çözme konusunda bahane üretmeyen ve kamu ile kavga etmeyen bir yol izleyeceklerini söyledi. Çiçek ayrıca, TÜRSAB’ın mevcut yönetiminin acentelerin sorunlarını çözemediğini ileri sürdü.

“Turizm geliri 100 milyar dolara çıkabilir”

Türkiye’de yeni destinasyonlar açılmasına ihtiyaç olduğunu ve direkt uçuşlarım artması gerektiğini kaydeden Çiçek, bu şekilde turizm gelirinin 100 milyar dolara çıkarılabileceğini dile gertirdi.

TÜRSAB ile ile ilgili projelerini de paylaşan Tamer Çiçek, seyahat acentelerinin teknolojik dönüşümüne önderlik edeceklerini kaydetti. Yeni destinasyonlar yaratılması, TÜRSAB yasasının çağa uygun olarak güncellenmesi, sağlık turizminin geliştirilmesi ve sinema yapımcılarının Türkiye’ye getirilmesi gibi projelerinin olduğunu söyledi.

Tamer Çiçek’in projeleri içinde en ilginç olanı ise TÜRSAB Üniversitesi. Başaran Ulusoy döneminde büyük paralar harcanarak yapılan ve şu anda atıl durumda olan Kuşadası Kongre Merkezini (KOMER) TÜRSAB Üniversitesine dönüştüreceklerini söyleye Çiçek, Şunları söyledi:

İş garantili TÜRSAB Üniversitesi

Kongre Merkezi atıl durumda. Biz burayı öncelikle turizm merkezine çevireceğiz. Merkezin içinde bir adet üniversite olacak, turizm üniversitesi. Burada turizm sektörüne nitelikli işgücü yetiştirip teknoloji üreteceğiz. Bütün fizibilite çalışmaları yapıldı. Kurulacak fakültelerden, eğitim verecek öğretim üyelerine, sosyal alanlarından hizmetlisinin maaşına kadar her şeyi planladık. Üniversite bünyesinde Turizm Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Kültür ve Sanat Fakültesi olacak. TÜRSAB Üniversitesi günümüzde mantar gibi biten apartman üniversitelerine benzemeyecek. Bu üniversiteden mezun olan her öğrenci daha diplomasını almadan iş sahibi olacak. Diplomalı işsiz tabiri TÜRSAB Üniversitesi’nden mezun olan hiçbir öğrenci için kullanılmayacak.”

Üniversiteden TÜRSAB’a gelir üretecek

Seçildiklerinde seyahat acentelerinden aidat almayacaklarını açıklayan Çiçek, TÜRSAB Üniversitesinde üretecekleri teknolojiyle hem acenteleri dijitalleştirceklerini hem de buradan TÜRSAB’a gelir yaratacaklarını ifade etti.

Çiçek ayrıca, seyahat acentelerinin tur-transfer, D2 belgesi ve hava yolları ile yaşadıkları sorunları da çözeceklerini sözlerine ekledi.



Bu Haber 02.08.2022 - 14:12:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • KOMER KONGRE MERKEZİDİR.

    Fahrettin ÇİÇEK 02.08.2022 - 11:55

    Komer Efes-Kuşadası Kongre Merkezinin e-oyunlar yazılımı ve bölgede sürekli uluslararası e-oyunlar olimpiyatları ve turnuvaları düzenleyebilecek özel bir ihtisas üniversitesi kampüsü olması ile ilgili daha evvel bir kaç ortamda görüş belirtmeme rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın daha evvel kongre oteli yapılmak üzere KOMER’e tahsis edilmiş fakat yatırım gerçekleşmeyince geri verilmiş olan arsayı tekrar tahsis edilmek üzere ihaleye çıkartıyor olması ile KOMER Kongre Merkezinin de bu arsayı alacak olan gruba verilmesinin çok daha doğru bir adım olacağı kanaati hasıl oldu. Kongre merkezinin faal olduğu dönemde özellikle Belek’teki tesislere kaptırdığımız potansiyel kongre ve etkinlik organizasyonlarının çokluğundan yola çıkarak; kongre turizminde bölgenin rekabetçi yapıya kavuşması, ancak bu kongre merkezini bir kongre oteli ile birlikte işletilmesi ile oluşturabilir. TÜRSAB Üniversitesi fikrine gelince; TÜRSAB Lisesinden sonra çok yerinde tamamlayıcı bir hamle olabilir ama KUŞADASI’nda değil, bölgemizde mevcut ADÜ Turizm Fakültesi ve Turizm Meslek Yüksek Okullarımız sektör için önemli birer istihdam kaynağıdır. TÜRSAB’ın bu eğitim kurumlarına sadece Kuşadası’ndakilerle sınırlı kalmamak üzere desteği çok daha yerinde olacaktır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.