Talha Görgülü’den iç turizm yapan tur operatörlerine çağrı var
Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, iç turizm yapan tur operatörlerinin bir an önce Anadolu açılımı yapmaları gerektiğini söyledi
Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, Turizm Guncel’e yaptığı açıklamada iç tur operatörlerine seslendi. Operatörlerin bir an once Anadolu açılımı yapmaları gerektiğini kaydeden Görgülü, “En son Erzurum’a gittiğimde hiç böyle bir şehir beklemiyordum; şoke oldum, dünya standartlarında tesisler yapılmış" dedi.
ERZURUM’U GÖRÜNCE ŞOKE OLDUM
Örneğin İç turizm yapan tur operatörleri Prag, Viyana, Budapeşte yapıyorlar. Bugün bir Erzurum’a gidin en az iki gün harcamanız lazım. Anadolu’da o kadar çok gezilecek yer var ki. Erzurum’dan sonra ben bile bunun eksikliğini hissettim” dedi.
Seyahat acenteleri olarak Anadolu’ya önem vermek gerektiğini kaydeden Görgülü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“PKK krizi çıkmadan önce yurtdışından direct Anadolu turları getirirdik. Bunlar çok para bırakan turistlerdi. Fakat son dönemde Anadolu’yu gezdikten sonra kültür mirasımız daha ön plana çıkmaya başladı. Bununla ilgili TÜRSAB ve Bakanlık işbirliğiyle müzekartlar oluşturuldu. Anadolu’nun gerek tarih olarak gerek iklim olarak gezilecek çok yeri var.
ARZI YARATIRSANIZ, TALEP ARKASINDAN GELİR
Eskiden sadece milli havayolları taşıyordu, uçak sayısı azdı. Otobüslerle zor oluyordu. Türk insanın fazla tatil alışkanlığı yoktu. Son iki üç yıldır erken rezervasyon kampanyasıyla iç turizm ciddi olarak artmaya başladı. İç turizm yapan tur operatörleri Türkiye için de turlar yapabilirler. İçeride ciddi bir turizm hareketi başlatılabilir. Böylece o yörelere ait otel yatırımı da artar. Ortaya bir arz koyarsanız talep artar ama ortada bir arz yoksa, talep yaratmak için kimse çalışmaz.
ANTALYA’DA 10 MİLYON TURİSTİ KİM HAYAL EDERDİ?
Örneğin Antalya’ya 10 milyon turist geleceğini kim düşünürdü? Turizmi, Anadolu’nun birçok yerindeki insanın ayaklarına götürürsek, istihdama büyük katkısı olur. 2009 yılında Merkel bir açıklama yapmıştı. İnsanlarını kendi içlerinde tatil yapmaya yönlendirmişti. Türkiye’yi bu şekilde pazarladığınızda ekonomiye de büyük katkısı olacaktır. “
Bu Haber 23.02.2011 - 20:21:07 tarihinde eklendi.