Takvim gazetesi Rusya’ya vizeyi de kaldırdı pasaportu da!

Takvim gazetesi Rusya’ya vizeyi de kaldırdı pasaportu da!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ‘Rusların Türkiye’ye pasaportsuz girebilmesi için görüşmeler yürütüyoruz’ şeklindeki açıklaması hem Rusya’da hem de Türkiye’de yankı uyandırırken, Takvim gazetesinin haber için kullandığı bağlık ve spot dikkat çekti.


Takvim gazetesi, Rusya vatandaşlarının Türkiye’ye pasaportsuz girebilmesi için yürütülen görüşmeleri, ‘her iki ülke vatandaşları için de geçerli’ gibi gösteren bir habere imza attı.

Haberde ‘Kimlikle Rusya’ başlığını kullanan gazete, spotta ise ‘’Türkiye; Gürcistan, Ukrayna ve Moldova’nın ardından Rusya ile de pasaportsuz seyahat anlaşması için düğmeye bastı. Dışişleri bakanları bu hafta buluşuyor.’’ ifadeleri kullanıldı.

Takvim, haberin içeriğinde ise şu ifadeleri kullandı:

''Pasaportsuz seyahat imkanı turizmi canlandırıyor. Gürcistan, Ukrayna ve Moldova'nın ardından Rusya ile de kimlikle seyahat anlaşması için düğmeye basıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ruslar'ın Türkiye'ye pasaportsuz olarak, kimlikle gelmesinin önünü açmak için toplantılara başladıklarını belirterek, "28 Mart'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Antalya'ya geliyor ve Antalya'da bunları detaylı bir şekilde görüşeceğiz. 8 Nisan'da da hep birlikte Moskova'ya gideceğiz" dedi. Bazı ülkelerle pasaportsuz seyahati gerçekleştirdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova'ya seyahatlerin pasaportsuz gerçekleştirildiğini bildirdi. Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "2 sene içinde pasaportsuz seyahate geçtikten sonra Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 100 arttı. 700 binden 1.4 milyona çıktı. Rus vatandaşların ülkemize gelmesi, pasaportsuz, kimlikle gelmesinin önünü açmak için toplantılara başladık."

DEVAM ETTİRDİ

Bugün konuya ilişkin ''Pasaportsuz Rusya haberiyle sosyal medya sallandı'' başlıklı bir haber daha yayınlayan Takvim, ''Pasaportsuz Rusya çalışması büyük yankı uyandırdı. Rusya’yı görmek isteyen Türkler heyecanlanırken, turizmciler de sevindi: 1 yılda 600 bin ilave turist gelir. Pasaportsuz seyahat imkanının getirilmesi ile hem Rusya'dan gelenlerin, hem de ülkemizden Rusya'ya gidenlerin sayısı artacak.'' ifadelerini kullandı.

takvimm



Bu Haber 27.03.2019 - 11:00:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.