'Taksit sınırlaması en çok outgoing acentelerini etkileyecek'

'Taksit sınırlaması en çok outgoing acentelerini etkileyecek'
Yut dışı seyahatlerinde kredi kartı taksit sayısının 6'dan 3'e düşürülmesinin, özellikle yurt dışına yolcu götüren küçük acenteleri etkileyeceği belirtildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun yurt dışı seyahatlerinde kredi kartı taksit sayısını 6'dan 3'e düşürmesi, yurt dışına yolcu götüren küçük acenteleri olumsuz etkileyecek.

Konuyla ilgili değerlendime yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, maliyetin yüksek olması nedeniyle yurt dışı seyahatlerde kredi kartının yaygın olarak kullanıldığını belirtti. Taksit sayısının azaltılmasının özellikle küçük acenteleri olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Bağlıkaya, finansal yapısı güçlü olan şirketlerin ödeme konusunda alternatifler bulabileceğini, ancak küçük acentelerin paket tur satmasının zorlaşacağını ifade etti.

Bağlıkaya açıklamasında, alınan kararın KKTC'yi de olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti. KKTC için taksit sayısının 6'dan 9'a çıkarılmasını beklerken 3'e düşürüldüğünü belirten TÜRSAB Başkanı, ''Karar Kıbrıs’a yönelik turizm hareketini olumsuz etkileyecek. Yaygın kabülün aksine, bu ülkeye paket tur alanlar esas olarak kumarhaneler için oraya gitmiyor, yıllık tatil için gidiyor. Bu karar KKTC’nin ekonomisi için de olumsuz olacak.'' değelendirmesinde bulundu.



Bu Haber 14.01.2020 - 08:40:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.