Tahsisli turizm arazilerine ilişkin yönetmelikte değişiklik

Tahsisli turizm arazilerine ilişkin yönetmelikte değişiklik

'Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te değişiklik yapıldı. Yönetmeliğin 21. maddesinde değişiklik yapılırken, bir de geçici madde eklendi.


TurizmGüncel

'Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliği 21. maddesinin birinci fıkrasının a) bendinde yapılan değişiklikle, daha önce Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre arttırılması kararlaştırılan arazi kullanım bedellerinin, bundan sonra Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) üzerinden belirlenmesine karar verildi.

Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile, adına kesin tahsis yapılmış olan yatırımcı veya işletmeciler, takip eden yıllarda kullanım bedeli sözleşmesini yenilemeyecek. Buna göre söz konusu bedeller, yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen oranda (TÜFE) arttırılarak tespit ve tahsil edilecek.

Geçici maddenin devamında ayrıca, ''Ancak, 1/8/2018 tarihinden itibaren güncellenerek tespit edilen cari yıl kullanım bedellerinin; 1/1/2019 tarihine kadar olan döneme isabet eden kısmı mevcut sözleşme hükümlerine göre, bu tarihten sonraki döneme isabet eden kısmı ise Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre hesaplanarak tahsil edilir ve varsa fazlaya ilişkin tutar sözleşmeden doğan veya doğacak olan diğer ödemelerden mahsup edilir.” ifadelerine yer verildi.



Bu Haber 26.02.2019 - 08:39:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.