Tahir Görgülü: Bu kış iç hatlarda 1 milyon yolcu taşıyacağız

Tahir Görgülü: Bu kış iç hatlarda 1 milyon yolcu taşıyacağız
İç hatlardaki rekabet eden şirketler arasına SKY Havayolları da giriyor. Antalya merkezli şirket iç hat uçuşlarına ne zaman başlayacak, hangi şehirlerde base kuracak, fiyat politikası ne olacak?


İç hatlardaki rekabetin yeni oyuncusu SKY Havayolları oluyor. 22 Eylül’de Turkuaz Havayolları’nın Ankara’dan başlattığı operasyonlardan sonra bu kez bir başka şirket iç hat seferleri için geri sayıma başladı. Uzun süredir iç hatlara yönelik çalışmalarını sürdüren Antalya merkezli SKY Havayolları, Kasım ayının sonundan itibaren iç hatlarda tarifeli seferlere başlayacak.

Peki, SKY Havayolları, kaç uçakla, hangi noktalar arasında iç hat seferleri yapacak, konsept nasıl olacak?

Bu soruları SKY Havayolları’nın başarılı Genel Müdürü Tahir Görgülü cevapladı.

SKY Havayolları, ne zaman iç hat operasyonlarına başlayacak?

Kasım ayının sonunda üç uçakla iç hat operasyonlarına başlayacağız. İç hat seferlerimiz, Sky Havayolları’nın normal tarifesinin dışında ayrı bir operasyon olarak tutulacak.

İç hat seferleri hangi noktalardan yapılacak?

Bir uçak Ankara’da, biri İzmir’de, biri de İstanbul’da base edilecek. Bir uçak da Antalya’da hazır bekletilecek. Herhangi bir teknik arıza ya da olumsuzluk durumunda yedekte beklettiğimiz uçak sefere verilecek. Böylece, yolcularımız saatler süren rötarlar yaşamayacak. Örneğin İstanbul’dan sefere çıkan bir uçak, Diyarbakır, Adana, Ankara, Ercan... seferlerini tamamladıktan sonra tekrar İstanbul’a dönecek. Uçaklar, günde 6’şar sefer yapacak. Toplam 18 gidiş dönüş sefer yapılacak. Operasyonlarda Boeing 737 serisi uçakları kullanacağız. Yazın Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya tarifeleri ile iç hat tarifeleri entegre edilecek.

‘Önceliğimiz konfor ve fiyat olacak’ demiştiniz. Bunun için nasıl bir konsept uygulayacaksınız?


Uçakta ilk iki sıra comfort class olacak. Uçakların koltuklarını yeniliyoruz. İngiltere’de bir şirketten koltuk sipariş ettik. Bugün itibariyle yola çıktı. O yeni koltuklar iç hat seferi yapacak uçaklarımıza yüklenecek. Uçakların dış boyası THY Teknik’te yeniden yapılacak. Konfor ve fiyat odaklı operasyon yürüteceğiz. İkram ücretsiz olacak. Türk Hava Yolları’nın iç hatlardaki konseptine yakın bir ikram konsepti uygulanacak. İkram hizmetini LSG SKY Chiefs’ten satın alacağız. Kademeli fiyat politikası uygulayacağız. Önümüzdeki günlerde de tanıtım kampanyalarına başlayacağız.

İç hat operasyonları için personel istihdamı yapılacak mı?

İstanbul, İzmir ve Ankara’da istasyon ve satış ofisleri kuracağız. Bunun için çok fazla personel istihdam etmeye gerek yok. İstasyon müdürleri ve supervizör alarak işlerimizi yürüteceğiz. Bölgelere satış temsilcilikleri kurmak için görüşmelerimiz sürüyor.

SKY Havayolları’nın iç hatlardaki yolcu hedefi nedir?

Bu kış sezonunda iç hatlarda 1 milyon yolcu taşımayı planlıyoruz. Avrupa’nın en iyi charter şirketi ödülünün hakkını iç hatlarda vereceğiz.

SKY Havayolları’nın şu an kaç uçağı var? Yeni uçaklar filoya dahil edilecek mi?


Şu anda filomuzda 17 uçak var. Üç uçak daha almak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bir uçak da Almanya’daki şirketimiz German SKY’da var.

Kaynak: Airport Haber

 


Bu Haber 22.10.2010 - 11:19:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.