Tacettin Özden: Gelecek yıl 2022’nin daha da üstüne çıkmayı hedefliyoruz

Tacettin Özden: Gelecek yıl 2022’nin daha da üstüne çıkmayı hedefliyoruz

KODER Başkanı Tacettin Özden, iyi bir sezon yaşadıkları 2022’nin ardından 2023 sezonu için de beklentilerinin pozitif olduğunu söyledi.


Turizm Güncel

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, 2022 sezonuna ve 2023 beklentilerine ilişkin Turizm Güncel’e değerlendirmelerde bulundu. Sezonun beklentilerinin üzerinde geçtiğini ifade eden Özden, 2023 yılında da beklentilerinin pozitif olduğunu belirtti.

“Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum”

Kuşadası’nda 2019 rakamlarının üzerine çıktıklarını açıklayan Özden, “2022 yılı beklediğimizin çok üzerinde iyi geçti. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı başlayınca stres yapmıştık ama haziran ayından itibaren gayet iyi bir sezon geçirdik. Kuşadası bölgesi olarak 2019’un üzerinde bir sezon geçirdik. 2023’ten beklentimiz iyi, 2022’nın daha da üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Rezervasyonlar da bize bunun böyle olacağını gösteriyor. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. “ ifadelerini kullandı.

“Rusya bizi etkilemedi”

Kuşadası’na gelen turist sayısında özellikle İngiltere, Almanya, Polonya ve Balkan ülkelerinden artış yaşandığını kaydeden Özden, “İzmir Rus turistin çok olduğu bir bölge değil, dolayısıyla Rusya’dan beklentinin altında turist gelmesi bizi çok etkilemedi. İngiltere pazarında çok artış oldu. Polonya pazarında artış oldu. Balkan pazarı iyiydi, daha da arttı. Almanya pazarında da çok büyük bir artış yaşandı.” şeklinde konuştu.

Özden, Kuşadası’ndaki otel dolulukları ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“2022 yılının Haziran – Ekim döneminde oteller yüzde 90 oranında doluydu. 2023’te oteller dolacak demek için çok erken ama rezervasyonlar iyi geliyor, ben dolacağını düşünüyorum. 2023 ile ilgili beklentimiz son derece pozitif.”

“TGA’ya adayım”

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) yönetim kuruluna aday olduğunu açıklayan Özden, “Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) yönetim kuruluna Ege Bölgesini temsilen aday oldum. Ege Bölgesinden iki kişi olacak. Eğer Ege’deki otelci arkadaşlarımız destek verirlerse ben onlardan birisi olmayı arzu ediyorum. TGA bütçesinin bizim bölgemizde de daha fazla kullanılması, Kuşadası’nda daha iyi işler yapılması için göreve talip oldum. “ dedi.



Bu Haber 10.12.2022 - 15:38:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.