''Swissotel Çeşme’nin onarımında çalışan işçilerin hayatı tehlikede''

''Swissotel Çeşme’nin onarımında çalışan işçilerin hayatı tehlikede''
Depremde hasar gördüğü için yıkım ve güçlendirme çalışmaları yapılan Swissotel Çeşme’de (Eski Sheraton) işçilerin, sağlıksız ve yıkım tehlikesi olan binada kaldığı ileri sürüldü.


İzmir Çeşme Ilıca’da bulunan ve depremde zarar gördüğü için yıkım ve güçlendirme çalışmalarının devam ettiği Swissotel Çeşme'nin inşaatında çalışan işçiler, sağlıksız ve yıkım tehlikesi olan binada kaldıklarını iddia etti.

Evrensel gazetesinde yer ala habere göre, güçlendirme ve yıkım çalışmasının sürdüğü bina ve ek bina inşaatında yaklaşık 150 işçi çalışıyor. Otelin inşaatında çalışan işçiler, özellikle temel katının bulunduğu katta yapılan çalışmalar nedeniyle kolonların etrafının ve zemin katın köstebek yuvasına döndüğünü söyledi. İşçiler, hasarlı ve yıkımı süren binanın ikinci katındaki odalarda kaldıklarını dile getirdi.

“İş güvenliği ve işçi sağlığı yok”

Yıkımı süren hasarlı binada çalışan işçiler, iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda kendilerinin devamlı uyarılmalarına rağmen söz konusu yatacakları yerler olduğunda umursanmadıklarını ifade etti. İşçiler, depremde hasar gören binada gece yatarken devamlı tedirgin olduklarını uyku problemi çektiklerini dile getirdi.

Dilet Otel ve Miray İnşaat yetkilerinin ise iddiaları yalanladığı belirtildi.

Daha önce Çeşme Sheraton olarak faaliyet gösteren tesis, bu yılın başlarında Swiootel ismini almıştı.



Bu Haber 23.09.2021 - 09:45:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.