Süzer Grubu'ndan Ritz Carlton'ın satış haberine ilişkin açıklama

Süzer Grubu'ndan Ritz Carlton'ın satış haberine ilişkin açıklama
Süzer Grubu, Sözcü Gazetesi'nde yer alan 'Gökakafes’teki Ritz bölümü 800 milyon Euro’ya satışta' haberine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, otelin satışının gündemde olmadığı, haberde kullanılan verilerin ve otelin tapu durumuna dair iddiaların da yanlış ve kamuyu yanıltıcı nitelikte olduğu belirtildi.


Süzer Grubu tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

''14 Kasım 2015 tarihli Sözcü gazetesinde ve sozcu.com.tr internet sitesinde “Gökakafes’teki Ritz bölümü 800 milyon Euro’ya satışta” başlığıyla yayınlanan haber hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır ve kamuoyunu yanıltıcı nitelik taşımaktadır.

Süzer Plaza bünyesinde konumlanmış olan ve kazandığı sayısız ödülün yanı sıra uluslararası alanda 'Dünyanın En İyi Oteli' ödülüne de layık görülmüş bulunan The Ritz Carlton İstanbul otelini satmak için Süzer Grubu’nun herhangi bir girişimi bulunmamaktadır. Kaldı ki, haberde otelle ilgili dile getirilen oda sayısı gibi bilgilerde yanlışlıklar bulunduğu gibi, Süzer Plaza’nın yer aldığı araziyle ilgili aktarılanlar da vahim hatalar içermektedir. Özellikle altını çizmek isteriz ki, Süzer Plaza’nın ya da The Ritz Carlton İstanbul otelinin hiçbir şekilde tapu sorunu bulunmamaktadır. Süzer Plaza arsası 1983 yılında Süzer Grubu tarafından özel kişilerden satın alınmıştır ve Süzer Grubu’nun tapulu özel mülküdür.

Üstelik habere kaynak teşkil etmiş olabileceği düşüncesiyle, internet üzerindeki bir ilan sitesinde yer alan “750 odalı boğaz manzaralı eşsiz otel” ilanın da The Ritz Carlton İstanbul oteliyle hiçbir şekilde ilgili olmadığına dikkat çekmek isteriz. İlanda yer alan otele ilişkin bilgiler The Ritz Carlton İstanbul oteline ait değildir. Örneğin, söz konusu ilandaki tesis tümü özel balkonlara sahip 750 odalı ve 30 yaşında olarak belirtilmiştir, fakat The Ritz Carlton İstanbul balkonsuz 244 odalı ve 15 yaşındadır. Yine bahsi geçen ilanda tanıtılan otelde 3000 kişi kapasiteli Convention & Exhibition Center, 60.000 metrekare kapalı alan, 5.000 metrekare açık alan olduğu belirtilmektedir, fakat The Ritz Carlton İstanbul’un tesis olarak sunduğu özellikler bu rakamlardan daha farklıdır. Yine ilanda yer alan otelin İstanbul Beşiktaş Vişnezade’de bulunduğu belirtilmektedir, oysaki The Ritz Carlton İstanbul’un adresi İstanbul Şişli Elmadağ’dır.

Her türlü ruhsat ve iskana sahip bulunan Süzer Plaza, Kongre Vadisi’nde bulunan onlarca yapıdan birisidir ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı plan çerçevesinde, ruhsatına uygun olarak inşa edilmiş ve iskanı alınmıştır. 20 yılı aşkın sürede Süzer Plaza, tüm yargı denetimlerinden geçerek, yapılanma sürecinde 50’ye yakın davayı kazanmıştır. Bununla birlikte Süzer Plaza’nın Şişli ilçesi sınırları içerisinde olduğu İdare’nin ve yargının müşterek kararıyla hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak şekilde belirlenmiştir. Süreç bütünüyle hukuka uygun ve açık bir şekilde yürüdüğü gibi, kanuna aykırı ya da hileli hiçbir durum kesinlikle söz konusu değildir.''

Satış haberinin ardından telefonla ulaştığımız The Ritz Carlton İstanbul Halkla İlişkiler Müdürü Yasemin Uygurmen de Sözcü Gazetesi'nde yer alan haberin kendileriyle bir alakası olmadığını, sorunun bir ilanda otele ait görsellerin kullanılmasından kaynaklandığını dile getirmişti.



Bu Haber 16.11.2015 - 17:09:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.