Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye vize hamlesi

Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye vize hamlesi

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında normalleşme süreci yeniden başlarken Riyad yönetimi tarafından Türk vatandaşlarına yönelik vize kolaylığı getirildi.


Suudi Arabistan, turizm açılımı çerçevesinde uygulamaya koymuş olduğu ‘Turistik Vize’ ve ‘Kapıda Vize’ uygulamaları ile tüm dünyadan turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda ülkeye seyahat edecek Amerika, İngiltere ve Schengen vizesi/oturumuna sahip Türk vatandaşları, bu vizeleri en az bir kez kullanmış olması koşuluyla kapıda vize alarak ülkeye giriş yapabilecek.

Sözcü’de yer alan habere göre, 49 ülke için aktif hale getirilen elektronik vize uygulaması ile bu ülkelerin vatandaşları internet ortamında vize alabilecek.

Suudi Arabistan turizm açılımı çerçevesinde uygulamaya koymuş olduğu ‘Turistik Vize’ ve ‘Kapıda Vize’ uygulamasında yolcuların pasaportlarında geçerli Schengen, Amerikan – ABD ve İngiltere vizesi olanların bu vizelerinin en az bir kez kullanılmış ve pasaportlarının en az 6 ay geçerli olması gerekiyor.

Ülkeye girişte sağlık sigortası satın alınması ve ülkede kalınacak süreyi kapsayacak şekilde otel rezervasyonu şartı da aranıyor. Yolcuların gidiş-dönüş uçak bileti alma şartının yanı sıra turistik vize 1 yıllık olup tek seferde maksimum kalış süresi 90 gün olacak.

Ülkeye varışlarda alınacak olan vize ücretinin sigorta dahil 128 dolar olacağı öğrenildi.



Bu Haber 07.09.2022 - 10:06:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.