Suudi Arabistan’da Türkiye’yi ve Türk ürünlerini boykot kampanyası

Suudi Arabistan’da Türkiye’yi ve Türk ürünlerini boykot kampanyası
Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürüldüğünün ortaya çıkmasının adından gerilen Türkiye-Suudi ilişkileri, sosyal medyada boykot kampanyalarına kadar vardı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Suudi Arabistan’da sosyal medya üzerinden Türkiye karşıtı kampanya yürütülüyor. Türk şirketleri boykot et hashtagı ile başlatılan kampanyada, Türkiye’den ithal edilen ürünlerin listlerine yer veriliyor ve Türkiye’ye seyahat etmeme çağrıları yapılıyor.

TÜRK EKONOMİSİ İÇİN GIDA VE TURİZMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, özellikle WhatsApp grupları aracılığıyla boykotun yaygınlaştırılması çağısı yapılırken, ‘Türk ekonomisi için turizm ve gıdanın önemine dikkat çekilerek, Türkiye’den ithal edilen gıda ürünlerinin barkod numarasının 869 ile başladığı belirtilerek ‘almayın’ çağısı yapılıyor.

BOYKOT

Atılan tweetlerde ayrca, Türkiye’den ithal edilen ürünlerin yer aldığı büyük bir liste paylaşılıyor.

LÜBNAN TÜRK MALLARINA YASAK KOYDU

Öte taraftan Lübnan'ın da Türk mallarına ambargo uyguladığı belirtildi. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Lübnan Türk Cemiyeti Başkanı Halid Tadmori, “Lübnan geçici hükümeti Türk mallarına ambargo uyguladı. Ancak Suudi Arabistan’la anlaşma yaparak o ülkeden gelen malları ücretsiz ülkeye soktu” dedi.

Prof. Dr. Halid Tadmori, “Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin tayin ettiği bakanlar Türk mallarının ülkeye girişini engellemek için her türlü yolu deniyor. Hariri yaşananları sessizce izliyor” dedi.

 



Bu Haber 21.11.2018 - 10:16:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.