Suudi Arabistan global turizmin yeni oyuncusu oluyor 

Suudi Arabistan global turizmin yeni oyuncusu oluyor 
Uluslararası ekonomik alanın kilit oyuncularından biri haline gelen Suudi Arabistan şimdi de turizmde küresel güç olmayı hedefliyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler
 
2 milyon metrekarelik alana sahip 35 milyon nüfuslu Suudi Arabistan, G20 içindeki en hızlı büyüyen devlet. Ülke nüfusunun yüzde 70'i 35 yaşın altında.

Ziyaretçi sayısı ve turizm geliri hızla artıyor

Suudi Arabistan Turizm Bakanı'nın başdanışmanı Gloria Guevara Manzo, ülkeye gelen ziyaretçi sayısında yüzde 378, elde edilen turizm gelirinde ise yüzde 168 artış yalandığını belirtti. Bu etkileyici rakamlarla Suudi Arabistan'ın turizmde küresel bir güç haline geleceğini ifade eden Manzo ülkenin ikinci petrolünün turizm olacağını söyledi.

Suudi Bakan dünyanın dört bir yanındaki turizm merkezlerini geziyor

Suudi Arabistan'ın küresel turizm stratejisine öncülük eden ülkenin Turizm Bakanı Ahmed Al-Khataheeb, dünyanın dört bir yanındaki turizm merkezlerini bizzat gezerek Suudi Arabistan'ı seyahat, turizm ve yatırım için tercih edilen bir destinasyon haline getirmek için modellemeler yapıyor. Bu gezilerin bir amacı da Suudi Arabistan'ın hem turistler hem de yatırımcılar için heyecen verici bir seçenek olduğunu göstermek.

600 bin otel odası inşa edecek

Suudi Arabistan ülkeyi turistler için cazip hale getirmek amacıyla mega projelere çok büyük yatırımlar yapıyor. Plan çerçevesinde yeni şehirler, havalimanları, 600 bin otel odası yapılacak. 2030 yılına kadar 120 milyon ziyaretçi hedefleyen Suudi Arabistan turizm sektörüne 1 trilyon dolar yatırım yapacak. 

Suudilerin turizm gelişim planının odak noktalarından biri, dünyanın dördüncü büyük mercan resifine ev sahipliği yapan Kızıldeniz. Hükümet, buradaki resiflerin varlığını sürdürmesi için çalışmalar yapıyor.

500 milyar dolara yeni bir kent kuruyor

Krallığın turizm projeleri içindeki amiral gemisi ise, 500 milyar dolar yatırımla hayata geçirilecek ve New York'tan 33 kat daha büyük olacak olan Neom şehri. Neom şehrinin ilk fazı; indalah, The Line, Trojena ve Oxagon gibi diğer projelerle birlikte  2024 yılında açılıyor. Bu projeler, hiper bağlantılı şehirler, limanlar, iş bölgeleri, araştırma merkezleri, spor tesisleri ve birinci sınıf turistik destinasyonlarla dolu fütüristik bir bölge yaratmayı ve bölgeyi son derece gelişkin bir yere dönüştürmeyi amaçlıyor.

Suudi Arabistan yeni global turizm gücü olacak

Suudi Arabistan turizmi geliştirmek için sporu bir kaldıraç olarak kullanıyor. Bu amaçla ülkenin yerel futbol takımı Al-Nassar Cristiano Ronaldo'yu yıllık 215 milyon dolara transfer etti. Suudi Arabistan ligindeki diğer kulüpler ise Neymar, Karim Benzema ve Roberto Firmino gibi dünyaca inlü futbolcuları renklerine katmak için 1 milyar dolar para harcadı.  

Gloria Guevara Manzo, Bu ünlü futbolcların Suudi takımlarında oynamasının ülke tanıtımına büyük katkı sunduğunu ve daha fazla insanı maçları izlemeye sevk ettiğini söyledi. Manzo ayrıca, 2030 yılında Suudi Arabistan'ın hava bağlantısı olan destinasyon sayısını 99'dan 250'ye çıkaracaklarını anlattı.


Bu Haber 17.10.2023 - 08:33:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.