Sururi Çorabatır’dan ‘eski dostlar’ açıklaması

Sururi Çorabatır’dan ‘eski dostlar’ açıklaması

Pandemi, Ukrayna-Rusya krizi, enerji ve gıda maliyetlerinde artış gibi sorunlarla başa çıkmaya çalışan turizm sektörü Almanya ve İngiltere gibi pazarlardan destek bekliyor.


DW Türkçe'ye değerlendirmelerde bulunan sektör temsilcileri, Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere ve Polonya gibi ‘eski dostlardan’ gelecek turist sayısındaki artışın gelirlere güçlü bir destek olmasını bekliyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Türkiye turizminin olası bir olumsuz tablonun üstesinden gelebileceğinin altını çizdi. Avrupa pazarlarından gelen taleplerin kendilerini mutlu ettiğini belirten Çorabatır, "Türkiye'de turizm sektörü 2020 ve 2021'de çok önemli bir sınav verdi. Erken rezervasyonlar ve satılan ilk tatil paketleri bu yıl için beklentiyi yükseltti. Ama bizim asıl beklentimiz pandemi döneminde aksamaların yaşandığı ve bizim 'eski dostlar' olarak adlandırdığımız Almanya, İngiltere, Polonya, Çekya, Romanya ve Arnavutluk gibi Avrupa ülkeleri. Şimdilik gidişat o pazarların da eskisi gibi olacağı yönünde. Bu da gelirler için çok önemli" şeklinde konuştu.

“Gidişat Avrupa pazarının eskisi gibi olacağı yönünde”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da gelirlerde 30 milyar doların üstüne çıkılarak 2019'un yakalanacağı tahmininde bulunuyor. Kişi başına yapılan günlük harcamanın talebin güçlü olması halinde yükseleceğini söyleyen Yağcı, “Özellikle Mayıs ayı ile beraber dış pazarlarda önemli bir hareketin başlayacak. Şu anda İngiltere pazarında önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Turizm sektörünün 2019'dan farklı bir süreç yönetmesi gerekiyor. Artan enerji ve gıda maliyetlerinin işletme giderleri oldukça arttıracak. Bu sürecin de oldukça dikkatli yönetilmesi gerekiyor. Önemli bir maliyet yükü var. Sürdürülebilir bir süreç olması gerekiyor"  ifadelerini kullandı.



Bu Haber 23.02.2022 - 09:58:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.