Sururi Çorabatır: Türkiye ucuz bir destinasyon değil

Sururi Çorabatır: Türkiye ucuz bir destinasyon değil

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Türkiye’nin ucuza satılan bir destinasyon olmadığını söyledi.


Almanya’nın ucuz market zinciri Lidl’da 599 euroya 21 gün her şey dahil Antalya tatili satılmasıyla ilgili tartışmaya Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır da dahil oldu.

“Türkiye’de serbest piyasa var”

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin (POYD) aylık yemekli toplantısında bir konuşma yapan Sururi Çorabatır, son dönemde piyasada dolaşan bir fiyatla bütün Türkiye’deki otellerin ucuz fiyata satıldığı imajının oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Çorabatır “Türkiye’de serbest piyasa var. Oteller istediği şekilde ve istediği fiyata satabilir. O fiyata da 1000 euroya da 800 euroya da 100 euroya da otellerimiz var. Biz öyle ucuz bir destinasyon değiliz. Her fiyatı verebileceğimiz alternatif bölgelerimiz mevcut. Ben Almanya’daki derginin 29 sayfalık kataloğunu inceledim. Bizim burada verilen fiyatın başka ülkelerde de olduğunu gördüm. Fiyatın hepimizin satış ve pazarlama tekniği gibi olan, yani havayollarının bilet fiyatlarında uyguladığı gibi belirli bir döneme kadar satışı olduğunu gördüm. Bu nedenle bunu ucuz diye nitelememek lazım. Bizim ülkemiz ucuz ülke değil. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ortalama fiyatların geceleme fiyatları ile farklılık göstererek arttığını hep beraber göreceğiz.” diye konuştu.

“Önümüzdeki yılın da ne olacağı belli değil”

Hem Türkiye’nin rakip destinasyonlarında hem de turizm pazarlarında enflasyonun arttığına işaret eden Sururi Çorabatır, Türkiye’de de benzer bir durumun olduğunu söyledi. Türkiye’deki enflasyonun otellerin maliyet artışında görülebildiğini ifade eden Çorabatır “Acenteci arkadaşlarımız daha önce biz otelcilere Almanya’da, İngiltere’de, Avrupa’da enflasyon yok. Buna göre fiyat verin derlerdi. Ama maalesef dünyada yaşanan bir enflasyon gerçeği var. Benim otelcilerden isteğim lütfen hizmet kalitesini bozmadan işlerimize yatırımlara devam edelim. Ama bunu bozmamak için de ürünlerimizi satılabilir, kazanabilir rakamlara satmamız lazım. Bunun için enflasyon rakamlarını da göz önüne alarak önümüzdeki yılın rakamlarını belirleyelim. Çünkü önümüzdeki yılın da dünya açısından nasıl geçeceği belli değil.’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 15.09.2022 - 09:01:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.