Sururi Çorabatır: Turizm sektörünün sırtına 25 milyar lira yüklediniz

Sururi Çorabatır: Turizm sektörünün sırtına 25 milyar lira yüklediniz

CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, KDV artışı nedeniyle turizm sektörünün sırtına minimum 25 milyar lira yüklendiğini söyledi.


İğneden ipliğe her şeyin fiyatında artışa neden olan KDV artışı ile ilgili TBMM’de bir konuşma yapan CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, yüzde 8’lik KDV’nin yüzde 10’a ve 18’e, yüzde 18’lik KDV’nin de yüzde 20’ye çıkarılmasının en çok turizm sektörünü etkileyeceğini belirtti.

Turizmcilerin yabancı tur operatörleri ile anlaşmalarını bir yıl önce yaptığını ve anlaşmaları şartları nedeniyle vergideki değişimi fiyatlarına yansıtamadığını hatırlatan Çorabatır, şunları söyledi:

"Kimse sorduğunuzu merak ediyorum"

“Dolayısıyla, bu artış doğrudan turizimcinin cebinden gidecek. Şüphesiz ülkemizin en önemli döviz kaynağı turizm. Tek kalemde sektöre minimum 25 milyar lira yük yüklediniz. Kime sorduğunuzu çok merak ediyorum! Vergi artışını sektör temsilcilerine, STK’lere ve ilgili Meclis komisyonlarına sordunuz mu?

Diğer yandan, 2023 te yürürlüğe giren yüzde 2’lik konaklama vergisi de turizmcinin karlılık oranını iyice düşürmüştür. Turizmci maliyet hesabı yapılamaz duruma getirilmiştir. Cari açığın kapatılmasında önemli yeri olan döviz akışının hızlı olması gerektiği bu dönemde, turizmcilerin önünü kapatmamalısınız!”



Bu Haber 14.07.2023 - 11:19:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.