Sururi Çorabatır: Antalya’daki otellerin yüzde 60’ı açıldı
TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Antalya’daki otellerin yüzde 60’ının açık olduğunu ileri sürdü.

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Rusya ve Almanya’dan gelişlerin başlamasıyla birlikte Antalya’da açılan otel sayısının arttığını söyledi.
Sabah’tan Betül Alakent’e konuşan Sururi Çorabatır, Türkiye'nin temmuzda Ukraynalı ve İngiliz turisti ağırlamaya başladığını hatırlattı.
Rusya ve Almanya'nın ağustosta devreye girdiğini, Polonya, Macaristan, Romanya, Slovakya ve Çekya'dan da misafir ağırlamaya başladıklarını kaydeden Çorabatır, otellerin talebe göre kapılarını açtığını belirtti.
Çorabatır, bölgelere göre açık otel oranlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:
"Çeşme, Alaçatı, Urla'yı da kapsayan İzmir otellerinin yüzde 90'ı, Antalya'daki otellerin yüzde 60'ı, Bodrum, Fethiye ve Dalaman bölgelerindeki otellerimizin de yüzde 60'ı açık. Doluluklar ortalama yüzde 60-70'lerde. Bu yıl hedefimiz para kazanmak değil; ayakta kalmak, nitelikli personelimize sahip çıkmak, tedarikçi firmalarımıza ve ülke ekonomisine katkı sunmak."
İlgili Haberler

İBB Konaklama Vergisi'nden pay istedi
İstanbul’da bu yıl 4’üncü kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilere açarken, fuarın açılışında bir konuşma yapan İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, belediyelerin Konaklama Vergisi’nden pay alması gerektiğini söyledi.

Anex sonbahar ve kış ayları için Türkiye'ye özel yeni tur paketlerini duyurdu
Anex, Rus turistler için sonbahar ve kış aylarında Türkiye'ye özel yeni tur paketlerini duyurdu. Türkiye'nin Renkleri ve Ankara'dan Altın Halka ismi verilen paketlerle Türkiye'deki birçok bölge tur programı kapsamına alındı.

Japonya'daki turizm fuarında Kapadokya fırtınası
Japonya'da düzenlenen turizm fuarında Kapadokya'nın standı dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Yorumlar (1)
Diyelim ki %60 oteller açılmış olsun (ki bu doğru değil) eee
Diyelim ki %60 oteller açılmış olsun (ki bu doğru değil) eeee n'olmuş yani ekonomimizin uçtuğu gibi, turizmimiz de mi uçuyor? temmuz-Ağustos dolulukları %100, oda fiyatları bütçelerde hedeflendiği gibi mi? Lütfen birileri de artık doğruları anlatsın. Şirinler Köyü'nde yeni bir karaktere daha ihtiyaç yok.



%20(2).gif)

