Sururi Çorabatır: Antalya’daki otellerin yüzde 60’ı açıldı

Sururi Çorabatır: Antalya’daki otellerin yüzde 60’ı açıldı
TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Antalya’daki otellerin yüzde 60’ının açık olduğunu ileri sürdü.

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Rusya ve Almanya’dan gelişlerin başlamasıyla birlikte Antalya’da açılan otel sayısının arttığını söyledi.

Sabah’tan Betül Alakent’e konuşan Sururi Çorabatır, Türkiye'nin temmuzda Ukraynalı ve İngiliz turisti ağırlamaya başladığını hatırlattı.

Rusya ve Almanya'nın ağustosta devreye girdiğini, Polonya, Macaristan, Romanya, Slovakya ve Çekya'dan da misafir ağırlamaya başladıklarını kaydeden Çorabatır, otellerin talebe göre kapılarını açtığını belirtti.

Çorabatır, bölgelere göre açık otel oranlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Çeşme, Alaçatı, Urla'yı da kapsayan İzmir otellerinin yüzde 90'ı, Antalya'daki otellerin yüzde 60'ı, Bodrum, Fethiye ve Dalaman bölgelerindeki otellerimizin de yüzde 60'ı açık. Doluluklar ortalama yüzde 60-70'lerde. Bu yıl hedefimiz para kazanmak değil; ayakta kalmak, nitelikli personelimize sahip çıkmak, tedarikçi firmalarımıza ve ülke ekonomisine katkı sunmak."



Bu Haber 12.08.2020 - 09:28:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yuksel Gurhan 13.08.2020 - 02:37

    Diyelim ki %60 oteller açılmış olsun (ki bu doğru değil) eeee n'olmuş yani ekonomimizin uçtuğu gibi, turizmimiz de mi uçuyor? temmuz-Ağustos dolulukları %100, oda fiyatları bütçelerde hedeflendiği gibi mi? Lütfen birileri de artık doğruları anlatsın. Şirinler Köyü'nde yeni bir karaktere daha ihtiyaç yok.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.