Sur Tatil Evleri borsada işlem görmeye başladı 

Sur Tatil Evleri borsada işlem görmeye başladı 
Borsada işlem gören turizm şirketi sayısının 20'ye ulaştığı açıklandı.

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK), halka arz onayı sonrası Sur Tatil Evleri de Borsa İstanbul'da (BIST) işlem görmeye başladı. Böylece, borsada işlem gören turizm şirketi sayısı 20'ye yükseldi. 

Gazetebanka'dan Burak Tutar'ın haberine göre, turizm sektöründe hisse senetleri borsaya ilk kote edilen Martı Otelleri, 1989 yılında halka açıldı. O tarihten bu yana, turizm sektöründen 20 şirket borsada işlem görmeye başladı. Bunların arasında Avrasya Petrol ve Turizm, Do-Co, Gezinomi, Gür-Sel Turizm, Kuştur, Merit Turizm, Metemtur, Metro, Petrokent Turizm, Sur Tatil Evleri, Tab Gıda, Tek-Art İnşaat, Tureks Turizm, Ulaşlar Turizm, Ütopya gibi şirketler bulunuyor.

Turizm sektöründen halka açılan şirketlerin performansının dikkat çektiği belirtilen haberde, "Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören turizm şirketlerinin hisse senetleri, yılbaşından bu yana yüzde 50 ile yüzde 300 arasında değer kazandı. Bu şirketlerin piyasa değeri de 10 milyar TL'yi aştı." ifadelerine yer verildi.

Turizm sektöründen halka açılan şirketlerin sayısının artması, hem sektörün hem de sermaye piyasalarının gelişimi için önemli bir fırsat olarak görülüyor. Turizm sektörü, halka arz yoluyla finansman ihtiyacını karşılarken, sermaye piyasaları da turizm sektörünün büyümesine katkı sağlıyor.


Bu Haber 06.12.2023 - 08:18:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.