SunExpress'teki olayla ilgili 'komplo' iddiası

SunExpress'teki olayla ilgili 'komplo' iddiası

SunExpress Hava Yollarının personele ve yolcuya ikram ettiği yemeklerin içinden salyangoz, böcek, yılan başı gibi akıl almaz şeylerin çıkmasının ardından soruşturma başlatılırken şirketin ikram hizmetlerini üstlenen Sancak Inflight Service'ten açıklama geldi.


Ankara-Düsseldorf seferini yapan Sunexpress Havayollarına ait uçakta personele ve yolcuya ikram edilen yemeklerin içinden salyangoz, böcek, yılan başı gibi şeylerin çıkması üzerine şirket içinde resmen cadı avı başlatıldı. İkram hizmeti sağlayan Sancak Catering ise hukuki işlem başlatmak üzere harekete geçti.

Dün Airporthaber’in ortaya çıkardığı görüntüler havacılık sektörünün gündemine otururken THY’nin yüzde 50 ortaklığı bulunan Sunexpress Havayolları da şirket içinde soruşturma başlattı.

Soruşturma kabin üzerinde yoğunlaşırken, öncelikle görüntüleri kimin sızdırdığı araştırılıyor.

Dün akşam üzeri Sunexpress Havayolları konu üzerinde titizlikle çalışıldığını ve ürün tedarikinin durdurulacağı yönünde açıklama yapmasının ardından, ürün sağlayıcı Sancak Catering de harekete geçti.

 Sancak Catering yetkilisi Mesut Evliyaoğlu, numunelerin istenildiğini ve fakat kendilerine numune gönderilmediğini, bir komplo ile karşı karşıya bulunduklarını kaydetti. Ürünlerin 280 derece ısıda hazırlandığını kaydeden Mesut Evliyaoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ve gerçeğin ortaya çıkartılması için sonuna kadar takipçi olacaklarını ifade etti.

“Hava yolu uçak içi ikram servisleri ile ilgili olarak yeniden bir ihale sürecine girdi”

Konuyla ilgili açıklama yapan Sancak Inflight Service, "SunExpress Havayolları bilindiği üzere yakın zamanda filosunu ve uçuş ağını daha da büyütme kararı almış ülkemizin ve Avrupa’nın popüler tatil havayolu ve şirketimizin değerli bir müşterisidir. Uçak içi ikram servisleri ile ilgili olarak yeniden bir ihale sürecine girmiştir. Yemeklerin içinden çıktığı iddia edilenlerin hiçbiri şirketimiz tarafından üretilen yemeklerin içinde (uçak içi ikram üretimi tesislerinde kullanılan teknik ve ısı koşulları nedeniyle) barınması mümkün olmayan, dışarıdan ve sonradan konulmuş ve çekimler yapıldıktan sonra kaybolmuş ve fiziki hallerine hiçbir zaman ulaşılamamış objelerdir" ifadelerini kullandı.

Sunexpress Havayolları içinde bir güç savaşı yaşandığı ve özellikle kabin hizmetleri tarafından bir rekabet olduğu, bu rekabetin uçak içine yansıyarak bu tür komploların yaşandığı iddia ediliyor



Bu Haber 22.07.2022 - 15:38:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.