SunExpress Almanya tasfiye sürecine girdi!

SunExpress Almanya tasfiye sürecine girdi!
Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa'nın ortak girişimi olan SunExpress, partnerlerine üzücü bir mesaj gönderdi. Mesajda şirkete tasfiye kayyumu atanacağı açıklandı.

TurizmGüncel

SunExpress-Almanya tarafından partnerlere gönderilen mesajda, şirketin kapancağı duyuruldu. SunExpress'e tasfiye kayyumu atanacağı belirtilen mesajda, tasfiye sürecinde SunExpress-Almanya'nın profesyonel ve güvenilir bir partner olarak iş ortaklarının yanında olacağı kaydedildi.

SunExpress Türkiye etkilenmeyecek

SunExpress Almanya'nın tasfiyesinin SunExpress-Türkiye’yi etkilemeyeceği kaydedilen açıklamada, şirketin uçuş planının açıklandığı şekilde uygulanacağı kaydedildi. Mesajda, ''Yıllarca verdiğiniz destek için teşekkür ediyor, başarılı yolculuğumuza sizinle devam etmeyi umut ediyoruz.'' denildi.

SunExpress Türkiye’nin uçuşları artarak devam edecek

Corona pandemisi nedeniyle şirketin neredeyse tüm uçaklarının 2 Nisan- 31 Mayıs tarihleri arasında yerde yattığı hatırlatılan mesajda, ''SunExpress-Türkiye 1 Haziran itibariyle Türkiye içi, 10 Haziran itibariyle ise Türkiye'nin popüler destinasyonlrına bağlantı sağlayan uluslararası uçuşlarına başladı. SunExpress-Türkiye, önümüzdeki günlerde uçuş programını adım adım arttıracak.'' denildi.

Sadece Türkiye içinde ve Avrupa’dan Türkiye’ye uçacak

Mesajda, SunExpress Türkiye'nin bundan sonra Türkiye içinde ve Avrupa'dan Türkiye'ye uçuş düzenleyeceği kaydedildi.

Uçakları SunExpress Türkiye alacak

SunExpress Almaya’nın hisselerinin yüzde 100’ünün SunExpress Türkiye’ye ait olduğunu belirten sektör uzmanları, Lufthansa’nın Sun Express-Türkiye üzerinden Almanya’daki şirketle ortaklığının olduğunu ifade etti. Almanya’daki şirketin her yıl 30-40 milyon euro zarar ettiği ve oradaki şirketin tasfiyesinin THY’nin de işine gelceği ifade ediliyor. Uzmanlara göre, SunExpress-Almanya’nın tasfiyesi, SunExpress-Türkiye’yi daha karlı bir şirket haline getirecek. Almanya’daki şirkete ait uçakların tamamının, SunExpress-Türkiye bünyesine katılacağı da sektörde konuşuluyor.



Bu Haber 23.06.2020 - 17:01:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Huseyin.duygulu 24.06.2020 - 11:15

    Mukmmel butun haklari turkiye alsin turkiye Calissin

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.