SuneExpress, riskli uçağın siparişinde ısrarlı

SuneExpress, riskli uçağın siparişinde ısrarlı
THY ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu olan tatil hava yolu şirketi SunExpress, son 6 ayda iki uçağı düşen ve güvenliği tartışma konusu olan MAX 8'ler için verdiği siparişi iptal etmeyeceğini açıkladı.

189 kişinin öldüğü Endonezya'daki MAX 8 kazasının üzerinden henüz 6 ay bile geçmeden aynı model uçağın bu sefer Etiyopya'da düşmesi ve 157 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine hava yolu şirketleri Boeing 737-Max 8 uçuşlarını iptal etmiş, çok sayıda ülke de hava sahasını bu uçaklara kapatmıştı.

Çok sayıda satış yapılan ve sipariş edilen uçakların geleceğinin ne olacağı henüz bilinmezken, SunExpress Boeing'e verdiği 32 737 MAX 8 uçağını kapsayan siparişini iptal tmeyeceğini açıkladı.

Sözcü gazetesinin Die Welt'ten aktardığı habere göre THY ve Lufthansa’nın iştiraki SunExpress havayolunun Boeing 737 MAX uçak siparişinden vazgeçmeyi düşünmüyor. SunExpress CEO’su Jens Bischof, “Boeing’in her konuda bize bilgi vereceğini ve bu uçağı güvenle ve hatasız biçimde çalıştırmamızı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.



Bu Haber 18.03.2019 - 09:41:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turan 18.03.2019 - 11:17

    Iptal etmesin ben sagsen bu tip ucaklara binmem ve inanin ki cok arakadasim da hemfikir

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.