Süleyman Soylu'dan kısıtlamalara ilişkin açıklama

Süleyman Soylu'dan kısıtlamalara ilişkin açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de ikamet sahibi olup pasaportunu göstererek 'turist gibi' dışarıda dolaşanları uyardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs salgınıyla mücadele toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de ikamet sahibi olduğu halde pasaportunu göstererek 'turistmiş' gibi gezenleri uyaran Süleyman Soylu şunları söyledi:

"Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi ve pasaportuyla bu işi istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim hemen. Elimde böyle bir yetki var, acımam da.

Daha önce bir ara genelge de yazdık. Turistik faaliyetler kapsamında kısa süreliğine ülkemizde bulunanlar hariç olmak üzere; şimdi ikamet sahibi. Pasaportunu gösteriyor, başımın üzerine pasaportun var. Ama sen ikamet sahibisin, buradaki yerleşiklerin kurallarına tabii olmakla mükellefsin.

Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi ve pasaportuyla bu işi istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim hemen. Elimde böyle bir yetki var, acımam da.

Çünkü insanlar evde kalacaklar, siz pasaportunuz var diye siz turist kılığında, imkanında bunu istismar edeceksiniz, buna da müsaade etmeyeceğiz. Onun için kurallarımız çok net, boşluk bırakmıyoruz.




Bu Haber 17.04.2021 - 13:10:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mert 17.04.2021 - 03:28

    Antalyadan sorumsuz saygısız Ruslardan başlasın. Konyaaltında her hafta sonu sahildeler.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.