Steve Heapy: Otellerde tek yetkililik dönemi kapanacak

Steve Heapy: Otellerde tek yetkililik dönemi kapanacak
Jet2 Holidays'in patronu, isim vermeden otel ödemelerini gelecek yıla erteleyen TUI'yi eleştirdi. Heapy, konaklama sektöründeki yetkililik döneminin de yavaş yavaş kapanacağını söyledi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin ikinci büyük tur operatörü Jet2 Holidays'in CEO'su Steve Heapy, isim vermeden otel ödemelerini gelecek yıla erteleyen TUI'yi eleştirdi. Bunun doğru bir şey olmadığını ifade eden Heapy, ''Otellere ödeme yapmayan ya da ödemeleri gelecek yılın ortalarına erteleyen tur operatörleri olduğunu biliyoruz. Bunun doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum.'' dedi.

‘’Otellerin zamanında ödemeleri almaları gerekiyor’’

''Bu bazılarına yeni bir fikir gibi gelebilir ancak otel partnerlerimizin tüm alacaklarını ödüyoruz'' diyerek alaycı bir ifade kullanan Jet2 Holidays CEO'su, ''Müşterilerimizin geri ödemesini yaptık. Çünkü o paralar müşterilerindi. Öngörülebilir ödeme koşullarına sahip sözleşmelerimiz olduğu için otel partnerlerimizin ödemesini de yapıyoruz, sözleşmelerimize bağlı kalıyoruz. Kısacası partnerlerimize saygı duyuyoruz. Diğer insanlar bunu yapmıyor olabilir ama otel partnerlerimizin yürütmesi gereken bir işleri var ödemeleri almaları gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

‘’Oteller bize başvurmaya başladı’’

Jet2 Holidays'in yaklaşımının diğer tur operatörleriyle yaptıkları özel anlaşmalardan (tek yetkililik) çıkmak isteyen otelcilerin dikkatini çektiğini vurgulayan Heapy, ''Daha önce farklı tur operatörleri ile özel anlaşma yapmış olan oteller, bize başvurdu. Kazan-kazan esasına göre çalışacak yeni bir ortak arıyorlar. Bu nedenle 2021 yaz sezonu otel portföyümüz için çok heyecanlıyız. Kendimize güveniyoruz ve müşterilerimiz de bunu görecek.'' şeklinde konuştu.

Otellerin 'tek yetkililik' anlaşmalarından uzaklaşacağını kaydeden Steve Heapy, devamında şunları söyledi:

‘’Oteller farkına varmaya başladı...’’

Bazı oteller özel anlaşmalarla bağlı ancak bu sonsuza dek sürmeyecek. Bazıları ise özel anlaşmalara bağlı değil ve açık pazara giriyorlar. Bu trend yayılacak. Çünkü tek tur operatörüne bağlı olarak çalışmak güçlü bir iş modeli değil, çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olmanız gerekir. Pek çok tur operatöründen müşteri almak yerine neden tek tur operatörüne bağlı kalasınız ki? Eğer tek bir tur operatörüne bağlı değilseniz bu güçlü bir iş modeli olur. Bence oteller daha geniş müşteri tabanına sahip olduklarınada iş modellerinin güçleneceğinin farkına varıyorlar.



Bu Haber 13.11.2020 - 16:52:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.