Steve Heapy açıkladı: İngiltere’de Türkiye satışları ne durumda?

Steve Heapy açıkladı: İngiltere’de Türkiye satışları ne durumda?
Akdeniz turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin başlattığı online toplantıların ilk konuğu, İngiltere pazarının hızlı büyüyen tur operatörlerinden Jet2holidays’in CEO’su Steve Heapy oldu. Heapy, İngiltere turizm pazarındaki gelişmeler ve beklentilerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.


Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu’nun da katıldığı toplantıyla ilgili açıklama yapan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, bir seneyi aşkın süredir devam eden pandeminin turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için çalışma yürütüldüğünü söyledi. Yağcı, ‘’Bu sürecin en önemli unsuru mümkün olduğunca bilgi akışını kesintisiz devam ettirmek oldu. Bu anlamda da 2021 sezonunu açacağımız bu günlerde, yaşanan son gelişmeleri hem üyelerimizle hem de sektörle paylaşmak adına önemli bir konuk ile başladık. Birleşik Krallık Türkiye ve Antalya için önemli bir kaynak pazar. İngiltere’nin Antalya’da 3’üncü pazar olması için pandemi öncesinde ve bu süreçte pazarın önemli aktörleri ile çalışmalar yaptık ve sürekli iletişim halinde olduk. Bugünkü konuğumuz; pazardaki durum ve gelişmeleri anlatarak, sezona ilişkin beklentilerimize yol gösterici olacaktır.” dedi.

‘’Antalya’ya ilgi yüksek’’

Jet2holidays CEO’su Steve Heapy Birleşik Krallık’ta yürüttükleri reklam ve pazarlama çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Mevcut durumda yanıt bekleyen pek çok soru olduğunu kaydeden Heapy, ‘’İngiliz ziyaretçilerin tatil esnasında, öncesinde ve dönüşte karşılaşacakları durumlarla ilgili soruların yanıtı için önümüzdeki 4 hafta çok fazla çalışıyor olacağız. Pozitif olarak, dünyada enfeksiyonlardaki yükselişin azalmaya başladığını söyleyebiliriz. Pazarlama çalışmalarımızı TV, Radyo ve online mecralarda başlattık. Son iki haftadır satışlarımız, erken rezervasyonlarda geçen yıla göre mayıs ve haziran daha düşük seyrediyor ancak temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayları geçen yıla göre çok daha iyi seyirde görünüyor.’’ dedi.

Kış ayları için özellikle Antalya rezervasyonlarının çok güçlü gittiğini ve golfcülerden Antalya’ya yüksek bir ilgi olduğunu kaydeden Heapy, devamında şu noktaların altını çizdi:

‘’İspanya ve Portekiz’den Türkiye’ye talep kayması var’’

‘’Türkiye şu anda erken rezervasyonlarda çok güçlü, Kanarya Adaları ve Yunanistan da erken rezervasyonlarda güçlü ülkelerden. Antalya Türkiye’deki en güçlü destinasyonlardan. Türkiye ve Antalya için en önemli gelişmelerden birisi salgın döneminde ilk defa Türkiye’ye gelmiş misafirlerin tekrar rezervasyonlarında önemli artış olması. Ayrıca İspanya ve Portekiz gibi Batı Akdeniz destinasyonlarından da Türkiyeye önemli bir talep kayması yaşanıyor.

Jet2Holidays bu süreçte pazar payını büyüttü. Müşteri memnuniyetimiz özellikle salgın dönemi iptallerinde en hızlı geri dönüş ve iade eden tur operatörü olarak en üst seviyeye çıktı ve rezervasyonlar içinde yüzde 33 oranında yeni müşteriler edindik.

Büyümenin iyi tarafı daha fazla otel partnerlerine ihtiyaç doğacak olması. 2022 yılı Antalya kapasitemizi yüzde 70 oranında arttırdık. Ödemelerimizi düzenli ve zamanında yaptığımız için müşteri memnuniyetinin yanında konaklama sağlayıcılarının da güvenini kazanıyoruz.” dedi.

''Antalya önemli bir kış destinasyonu''

Antalya için uçak kapasitelerini kış döneminde arttırıyoruz. Özellikle golf ve aile konseptine yönelik satışlar yapıyoruz. Antalya’yı kış dönemi için de önemli bir varış noktası olarak görüyoruz.’’

''Türkiye’deki oteller ilk defa gelen İngilizlere sürpriz yaşattı''

Steve Heapy salgın sürecinde yapılan çalışmalara ilişkin olarak; “ Geçen yıl çok iyi bir iş yaptınız. İlk defa Türkiye rezervasyonu yapan İngiliz ziyaretçilerin yeniden Türkiye’yi tercih etmelerini sağladınız. Bu ziyaretçilerin çoğu; otellerin kalitesi, otel alanları ve otel etkinlikleri ile ilgili büyük sürprizler yaşadı ve yeniden Türkiye’yi tercih etmeleri sağlandı. Otel alanları özellikle sosyal mesafe açısından önem taşıyor. Biz bazı reklamlarımızı “holiday with space” (tatilde mesafe) temasıyla yapıyoruz. Antalya ve Türkiye otellerinin bu anlamda çok güçlü yanı, otel alanlarının dünya standartlarının üzerinde olması.” dedi.

''2022 hedefimiz 400 bin İngiliz turist''

17 Mayısta operasyona başlamayı planladıklarını kaydeden Steve Heapy, ‘’Şu anda Türkiye ve Antalya’ya operasyonun nasıl daha güvenli yapılacağı konusunda hükümetle temas halindeyiz. Eylülden itibaren kapasitemizi arttırmayı planlıyoruz. Herkese İngiliz ziyaretçileri yeniden getirmeyi başardığınız için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 11.03.2021 - 16:26:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.