Stefan Baumert açıkladı: TUI'nin 2023 Türkiye satışları nasıl gidiyor?

Stefan Baumert açıkladı: TUI'nin 2023 Türkiye satışları nasıl gidiyor?

TUI Almanya ve Merkez Avrupa CEO'su Stefan Baumert, 2023 yılında iyi bir yaz sezonu beklediklerini söyledi. Baumert, satışlarda Antalya'nın Mayorka ile kafa kafaya gittiğini de belirtti.


Turizm Güncel

TUI Almanya ve Merkez Avrupa CEO'su Stefan Baumert, ITB Berlin Fuarında sezona ilişkin açıklamalarda bulundu. 2023 yılında iyi bir sezon beklediklerini kaydeden Baumert, seyahat etme isteğinin yüksek, tasarruf etme eğiliminin ise az olmasından dolayı Mallorca kapasitesini yeniden artırdıklarını açıkladı.

“Alman halkı bu yıl en az bir kere seyahat edecek”

Almanların seyahat etme isteğinin hız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Stefan Baumert, "Yougov'a 2 bin 42 kişi ile yaptırdığımız araştırmaya göre Alman halkı 2023 yılında en az bir kere seyahat etmeyi planlıyor." dedi.

“Ocak ayı en çok rezervasyon yapılan ay oldu”

Gelen rezervasyonların da bunu teyit ettiğini belirten Baumert, "Rezervasyonlar uzun zaman sonra olduğundan daha güçlü başladı. Ocak ayı yeniden en çok rezervasyon yapılan ay oldu. Ülkedeki olumlu seyahat havasından memnunum." ifadelerini kullandı.

“Seyahatçilerin 3’te 1’i fiyatı ön planda tutuyor”

Araştırmaya göre seyahat etme isteğinde olanların aynı zamanda yüksek fiyatlar ödemeye de hazırlıklı olduklarını açıklayan TUI CEO'su, "Sadece aileler ve 45 yaş altı gezginler tatilini planlarken fiyatı ön planda tutuyor. Bu da toplam seyahatçilerin 3'te 1'ine denk geliyor." şeklinde konuştu.

TUI Sueno markasıyla 7 yeni otel açacaklar

TUI Grubunun genç otel markası TUI Sueno'yu büyütmeye öncelik verdiklerini ifade eden Baumert, Türkiye'de Ege Bölgesi de dahil olmak üzere Girit, İstanköy, Ege Denizi, Tunus, Kuzey İtalya, Avusturya ve Usedom'da bu markayla 7 yeni otel açacaklarını açıkladı.

“Türkiye geçen yıl rekor seviyelere ulaştı”

2023'te 2022'nin üzerinde bir yaz sezonu geçirmeyi beklediklerini söyleyen Baumert "Rodos, Girit ve Türkiye geçen yıl rekor seviyelere ulaştı. Mallorca ise bu yıl ilk defa 2019 rakamlarının üzerine çıktı. Bu nedenle Balear Adaları kapasitemizi geçen yıla kıyasla yüzde 5 artırıyoruz." dedi.

“Antalya talebi çok yüksek”

Bu yıl Mallorca'ya 1 milyon turist götürmeyi hedeflediklerini anlatan Stefan Baumert, "Antalya talebi de çok yüksek. Antalya şu anda rezervasyonlarda Mayorka ile kafa kafaya gidiyor. Yunanistan kapasitemizin yüzde 50'si ise şimdiden satıldı." bilgilerini paylaştı.



Bu Haber 08.03.2023 - 11:05:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.