Soyoung Park: 20 ülkedeki tanıtımı Türkiye üzerinden yapıyoruz

Soyoung Park: 20 ülkedeki tanıtımı Türkiye üzerinden yapıyoruz
Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu bünyesinde 2012’den bu yana İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Kore Turizm Organizasyonu, Güney Kore’nin 20 ülkedeki tanıtımını Türkiye merkezi üzerinden gerçekleştirirken aynı zamanda Kore ve Türkiye arasındaki turizm ilişkilerini de güçlendirebilmek amacıyla çalışıyor.

Soyoung Park: 20 ülkedeki tanıtımı Türkiye üzerinden yapıyoruz

Türkiye ve Kore arasındaki köklü diplomatik ve kültürel bağın kendileri için önemli bir motivasyon kaynağı oluşturduğunu vurgulayan Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park; “KTO İstanbul Ofisi olarak Türkiye ve Kore arasında turizm alanındaki ilişkileri artırmak için aralıksız şekilde çalışıyoruz. Bulunduğumuz bölgede Türkiye ile aralarında İsrail, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan gibi ülkelerin de yer aldığı toplam 20 ülkenin idari merkezi konumunda diyor.

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park, turizmguncel.com’a özel şu açıklamalarda bulundu:

"İstanbul Ofisi olarak 20 ülkenin idari merkezi konumundayız"

"Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi olarak, bulunduğumuz bölgede başta Türkiye olmak üzere, aralarında Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve İsrail gibi ülkelerin de yer aldığı toplam 20 ülkenin idari merkezi konumundayız. Türkiye ve Kore arasındaki köklü diplomatik ve kültürel bağlar bizler için önemli bir motivasyon kaynağı ve iki ülke arasındaki bu bağ, bölge ofisinin İstanbul’da faaliyet gösteriyor olmasının da en önemli nedeni.

KTO İstanbul ofisi olarak özellikle seyahat acenteleriyle iletişimi güçlendirmeyi, Kore’deki seyahat acenteleriyle bağ kurabilmeleri; var olan bağları geliştirebilmeleri için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Yine Kore’nin tanıtımına yönelik çalışmalar kapsamında bu ülkelerde gerçekleşen turizm fuarlarına katılım sağlıyoruz.

Çalışmalarımız kapsamında başta Türkiye’deki seyahat acenteleri olmak üzere, acentelerin Kore tur programlarını geliştirmeleri tarafında onlara yardımcı olurken; Kore seyahatlerinin satışlarını desteklemek amacıyla ise reklam & tanıtım faaliyetlerinden ülkeler arasındaki bağları pekiştirecek etkinliklere ve kampanyalara kadar birçok alanda acentelere destekler sunabiliyoruz.

Kore’ye Türkiye’den ilgi her sene artıyor

Güney Kore her yıl daha fazla Türk turisti ağırlıyor. Güney Kore’yi ziyaret eden Türk turist sayısı 2015 yılında 23 bin 440 idi. Bu rakam 2019 itibarıyla 30 bine yükseldi. Bu güçlü büyüme 2020 yılında pandemi nedeniyle sekteye uğramış olsa da sınırlamaların kalkması sonrasında bu büyümenin devam etmesini bekliyoruz.

Güney Kore’nin son 10 yılda dünyada da yükselen bir turizm destinasyonu olduğunu belirtmem gerekiyor. Covid-19 salgını baş göstermeden önce Güney Kore turist sayısı açısından yeni bir rekora imza atmıştı. 2019 yılında 18 milyon turistin ziyaret ettiği bir ülke olarak dünyada 30. sıraya yükseldi. Bu rakam 2009 yılında 7 milyon 820 bin idi.

Doğal güzellikler, kültür-sanat, tarih, alışveriş ve daha fazlası

Güney Kore, seyahat etmek için Uzak Doğu’nun en sıra dışı ve keyifli ülkelerden biri konumunda. Antik tarihi ve tapınakları, harika doğası, güzel plajları ve gelişmiş şehir yaşamı ile oldukça ilgi çekici bir ülke. Bulguksa gibi antik dağ zirvesi Budist tapınaklarından, Lotte World Tower gibi Seul’ün ultra-modern gökdelenlerine kadar zengin bir gezi yelpazesi sunuyor.

Güney Kore’de 21.yy’ın başlarında yükselen TV dizisi, film ve müziği kapsayan Kore Dalgası (Hallyu), aynı zamanda eğlence dolu farklı bir dünyanın da kapılarını aralıyor. Kore’yi, önce Asya’nın sonra da dünyanın en önemli popüler kültür ve eğlence endüstrilerinden biri haline getiren Hallyu trendinin turizmde yaşanan büyümedeki etkisi oldukça büyük.

Kore’nin sahip olduğu tarihi, coğrafi, kültürel zenginliklerin, modern bir uyum içinde vizesiz seyahat imkanı ile birlikte sunulması Türkiyeli turistler için önemli bir unsur.

KORE

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında yer alan ve 2010 yılında UNESCO tasarım şehri ödülüne layık görülen Seul şüphesiz Kore denince ilk akla gelen nokta. Seul, geleneksel ve modernin birleştiği büyük bir metropol. Yüksek teknolojiye sahip metroların, modern gökdelenlerin, ara sokak pazarlarının yanı sıra pop kültürünün, sarayların ve tapınakların şehri.

Kore’nin 2. büyük şehri olan Busan hem deniz turizmi açısından önemli bir destinasyonu iken, Türkiyeli turistler için Kore Savaşı sonrasında inşa edilen Türk Şehitliği’nin burada olması açısından da önemli bir ziyaret noktası.

Son olarak da Jeju Adası’ndan bahsedebiliriz. Jeju Adası, bir Biyosfer Rezervi, Dünya Doğal Mirası ve Küresel Jeopark'ı unvanlarını alarak UNESCO'nun imrenilen “Triple Crown” yani “Üçlü Taç’ını elde etti. Bu da adayı küresel anlamda korunması gereken bir çevresel hazine haline getiriyor.

Türkiye’den gelecek turistler için mutlaka yaşanması gereken deneyimler

Kore'nin en önemli özelliği, modern yaşamı geleneksel özelliklerle birleştirmesidir. Bu özelliği derinden hissedebileceğiniz Seul'de bulunan 600 yıllık geleneksel Bukchon Hanok Köyü, aynı zamanda ülkenin modern yüzünü size sunması bakımından da eşsiz bir yere sahip. Ancak bir Türk turist için Busan, Türk Mezarlığı nedeniyle kesinlikle görmek isteyecekleri özel bir yer."

Kore kültürünün ayrılmaz bir parçası olan Kore mutfağının da yine çok farklı ve lezzetli bir deneyim alanı olduğunu kaydeden Soyoung Park "Kimchi, Kore'nin en ünlü yemeklerinden biri; hatta ülkenin milli yemeği bile diyebiliriz. Koreliler genellikle her öğünde lahanadan yapılan bir turşu türü olan Kimchi'yi yerler. Bu nedenle Bulgogi, Japchae, Bibimbap gibi birçok Kore yemeğinin yanında Kimchi'yi denemenizi tavsiye ederim." diye konuştu.



Bu Haber 26.10.2021 - 15:02:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.