Sosyal medya fenomeni 40’tan fazla kişiyi 100 milyon TL dolandırdığı iddiası

Sosyal medya fenomeni 40’tan fazla kişiyi 100 milyon TL dolandırdığı iddiası

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu’nun eşi Beril Talu’yla birlikte 40 tan fazla kişiyi yaklaşık 100 milyon lira dolandırdığı iddia ediliyor.


‘Var Böyle Tipler’ isimli Instagram hesabıyla sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu, eşi Beril Talu’yla birlikte 100 milyon liralık dolandırıcılık iddiasıyla ülkenin gündemine oturdu. Talu çiftinin ‘yatırım ortaklığı’ adı altında aldığı paralarla yurtdışına kaçtığını ileri süren mağdurlar Hürriyet’e yaptığı açıklamada adeta ‘Var Mı Böyle Dolandırıcılık’ diyerek çifte seslendi ve “En az 80 kişi mağdur oldu. 1.2 milyon TL yatıran bile var” bilgisini verdi.

Hürriyet’ten Gizem Çoşkunarda’nın haberine göre, parodi videoları yüzbinlerce izlenen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi reklamcı Beril Talu, ponzi sistemiyle etrafındaki birçok kişiyi ve çalışanlarını da dolandırdıkları iddiasıyla Türkiye’nin gündeminde. Çifte pazartesi gününden beri ulaşılamıyor. ‘Var Böyle Tipler’ adlı hesabın yanı sıra çiftin kişisel sosyal medya hesapları da kapalı. İddialara göre, Kıvanç Talu’nun reklamcı eşi Beril Talu, daha önce çalıştığı global bir reklam şirketinden ayrılınca prodüktör olarak kendi şirketini kurdu. Çevresine büyük firmalara reklam filmi çekeceğini ancak iş yerinden ayrıldığı için parası olmadığını söyleyerek yatırım ortaklığı vaadiyle yakınlarından para topluyordu. Talu’nun vaadi, kişilerin paralarını maksimum 40 gün içinde bir buçuk katı olarak geri ödemekti.

İddialara göre, şubat ayından bu yana sürdüğü söylenen bu sistemde çift her yeni katılımcının aktardığı parayı öncekilere bölüştürerek bir süre mağdurları oyalamayı başardı ancak çifte 16 Ekim Pazartesi gününden sonra ulaşılamadı. Mağdurların arasında çiftin yakın arkadaşlarının yanı sıra, evde çalışan yabancı uyruklu bakıcı, şoför ve Beril Talu’nun manikürcüsü olduğu da söyleniyor. 42 mağdur önceki gün bir Whatsapp gurubunda toplandı ve bir avukata toplu vekalet vererek suç duyurusunda bulunacak. Ayrıca şahsi olarak savcılığa giderek suç duyurusunda bulunan başka mağdurlar da var.



Bu Haber 21.10.2023 - 17:13:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.