Sören Hartmann: Turizmde sevinmek için henüz erken

Sören Hartmann: Turizmde sevinmek için henüz erken

Alman Seyahat Endüstrisi Turizm Derneği Başkanı Sören Hartmann, koronavirüs krizinin sektörde iz bıraktığını belirtti ve sevinmek için henüz erken olduğunu vurguladı.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Turizm endüstrisi koronavirüs krizini geride bırakmış ve sektör yeniden canlanmaya başlamış olsa da, Berlin'de gerçekleştirilen 24. Turizm Zirvesinde turizm sektörüne ilişkin açıklamalarda bulunan Alman Seyahat Endüstrisi Turizm Derneği (BTW) Başkanı Sören Hartmann sevinmek için henüz erken olduğunu kaydetti. 

“Aşırı maliyet artışı gibi sorunlar devam ediyor”

Turizm endüstrisi koronavirüs krizini geride bıraktığını ve sektörün yeniden canlanmaya başladığını belirten Hartmann, canlanmakta olan sektördeki talep artışının çoğunlukla insanların pandemide seyahate hasret kalmasından kaynaklandığını ve dolayısıyla sevinmek, kutlama yapmak için henüz erken olduğunu söyledi. Hartmann, pandemi krizi atlatılmış olsa da sektördeki aşırı maliyet artışı gibi sorunların devam etmekte olduğunu belirtti.

“Maliyet artışı orta vadede sorun olacak”

Maliyet artışının getirdiği fiyat artışının orta vadede bir sorun olacağını belirten Hartmann, fiyat artışları sebebiyle tüketicilerin seyahat edememesi tehlikesi konusunda sektörü uyardı ve düşük bütçeli tüketicilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Sektör, siyasilerin yardımlarının da etkisiyle beklenilenden daha dayanıklı olduğunu göstermişti.

Öncelik sürdürülebilirlik

Endüstriye daha sürdürülebilir, daha dijital ve bazı konularda daha şeffaf olma çağrısı yapan Hartmann; turizmde sürdürülebilir değişim için kararlı, hedef odaklı ve kendi kaderini belirleyebilen bir yaklaşım gerektiğini belirtti.

Hartmann, ”Kendimiz için, tüketiciler için ve destinasyonlar için artık hareket geçme zamanı. Dizginleri elimize almak zorundayız. Mümkün olan her yerde sürdürülebilir değişim için mücadele etmeliyiz ve bu işi çok ciddiye almalıyız. Üstünkörü çabalar yetmez.” şeklinde konuştu. 

Seyahat endüstrisinin kendi başına istikrarı yakalayamaması halinde siyasilerin bu konudaki müdahalesinin şaşırtıcı olmadığını belirten Hartmann, "Siyasiler bize karşı çıksalar da bize aşırı yük olmamalılar." açıklamasını yaptı.



Bu Haber 26.05.2023 - 10:28:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.