Songül Göktaş Rosati anlattı: Almanya’da satışlar nasıl gidiyor?

Songül Göktaş Rosati anlattı: Almanya’da satışlar nasıl gidiyor?

Bentour Almanya Müdürü Songül Göktaş-Rosati, deprem ve yükselen fiyatlar nedeniyle gerileyen rezervasyonların yeniden hızlanmaya başladığını bildirdi.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Bentour Almanya Müdürü Songül Göktaş-Rosati, Almanya pazarındaki son durumu Turizm Güncel’e değerlendirdi.

“Alman turist ürktü”

Önce deprem sonrasında da artan fiyatlar nedeniyle Alman turistlerin ürktüğünü kaydeden Rosati “Ciroların yükseldiği ama müşteri sayısının azaldığı bir dönem yaşadık. Ciroların artması kısa vadede pozitif gibi görünebilir ama sağlıklı olan ciro ile müşteri sayısının birlikte artmasıdır.” dedi.

“Almanya’da ‘uygun fiyata servis’ imajını kıramadık”

Avrupa’daki yüksek enflasyon nedeniyle ocak ayının sakin geçmesini beklerken şubat, mart ve nisan aylarında yavaşlama yaşandığını ifade eden Songül Göktaş-Rosati “Türkiye akıllarda en iyi fiyat-kalite dengesini sunan ülke olarak yer etmiş durumda. İnsanlar geçen yıl tatil yaptığı otele bu yıl 2 bin euro fazla ödüyorsa bu onlar için büyük şok. Biz Almanya’da ‘uygun fiyata iyi servis’ imajını kıramadık. Bu fiyatlar verdiğimiz hizmet için çok yüksek değil ancak 2016’dan bu yana sürekli kriz yaşayan ve hep son dakikada fiyat indirmek zorunda kalan bir Türkiye’nin yaptığı fiyat artışını pazar kabul etmedi.  Çünkü yüzde 8 enflasyon olan Almanya’da bu tip fiyat artışları olağandışı bir durum.” ifadelerini kullandı.

“180 bin misafir, 150 milyon euro ciro hedefliyoruz”

Gelinen noktada hem günlük hem de kümülatif rezervasyonlarda sayıların pozitife döndüğüne dikkat çeken Rosati, Bentour’un 2023 hedefinin 180 bin misafir ve 150 milyon euro ciro olduğunu kaydetti. Şu anda bir önceki yıla kıyasla gelirde yüzde 25, misafir sayısında ise yüzde 15 artıda olduklarını söyleyen Bentour Almanya Müdürü şu noktaların altını çizdi:

“Misafirlerin Türkiye’de öncelikli tercihi Akdeniz bölgesi. Yüzde 80 ile birinci sırada yer alan Akdeniz’i yüzde 15 ile Ege ve yüzde 2 ile İstanbul takip etti. Geri kalan yüzde 3 ise haftalık turlar ve haftalık yat turlarını tercih ediyor.

“Müşterilerimiz paket tura ortalama 1.150 euro ödüyor”

Fiyatlarının yükselmesi nedeniyle, bu yıl bir Bentour misafiri tatil paketine ortalama 1.150 euro ödüyor. Misafirlerin çoğunluğu 5 yıldızlı otelleri tercihe diyor. Misafirlerimizin kalite ve hizmete verdikleri önemin farkındayız ve bu nedenle birçok ek hizmet sağlıyoruz. Özellikle, özel transfer, havalimanı servisi gibi ek hizmetler misafirlerimiz arasında fazlasıyla rağbet görüyor.”



Bu Haber 12.06.2023 - 16:05:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.