Son üç ayda elektriğe ikinci, doğalgaza üçüncü zam

Son üç ayda elektriğe ikinci, doğalgaza üçüncü zam
1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere elekriğe ve doğalgaza zam yapıldı.


DOĞALGAZA 3 AYDA 3 ZAM

Ağustos ve eylül aylarında (her bir ay için) doğalgaza konutta yüzde 9, sanayide ise yüzde 14 oranında zam yapan BOTAŞ, ekim ayında da doğalgaza zam yaptı.

BOTAŞ'ın doğalgaza bugünden itibaren geçerli olmak üzere konutta yüzde 9, sanayide ise yüzde 18.5 oranında zam yaptığı açıklan dı. Yeni tarifeler 1 Ekim itibariyle ilgili birimlere bildirildi.

ELEKTRİĞE DE ZAM GELDİ

Bloomberg HT’nin haberine göre; elektrik fiyatlarına da bugünden geçerli olmak üzere zam geldi. Tarifede konutlarda yüzde 8; ticarethane ve sanayi tesislerinde yüzde 18 oranında fiyat artışı gerçekleşti.

Eylül ayında elektrik fiyatları sanayide yüzde 14, konutlarda ise yüzde 9 artırılmıştı. Bu gelen ikinci zam oldu. Normal şartlarda elektrik fiyatlarında üç ayda bir tarife yenileniyordu.

Sözcü gazetsinin aktardığına göre, gelen son zamla birlikte doğalgaz tarifelerinde temmuz ayına göre konutta yüzde 29,5’lik, sanayide ise yüzde 54’lük bir artış yaşandı. Buna göre aylık 200 TL doğalgaz faturası ödeyen bir vatandaş bundan sonra 259 TL fatura ödeyecek.


Bu Haber 01.10.2018 - 12:16:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Janti 01.10.2018 - 12:56

    Maşallah Maşallah biraz daha yüksek zam bekliyorduk. Vatandaşlar olarak çok iyi kalkınıyoruz zamlar az geliyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.