Son iki yılda birçok hava yolu iflas bayrağını çekti

Son iki yılda birçok hava yolu iflas bayrağını çekti

Pandeminin patlak verdiği 2020 yılından 2022 yılının haziran ayına kadar dünya genelinde 89 havayolu iflas etti ya da faaliyetini durdururken 56 yeni hava yolu kuruldu.


Pandeminin patlak verdiği 2020’den beri kamu yönetimlerinin sağladığı desteklere rağmen dünyanın her yerinde; Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika’da bir yandan hava yolları ve havaalanları peş peşe iflas ederken bir yandan da yeni şirketler kuruluyor.

Pandeminin patlak verdiği 2020 yılından 2022 yılının haziran ayına kadar dünya genelinde 89 havayolu iflas etti ya da faaliyetini durdurdu. Bu arada aynı tarih aralığında 56 yeni havayolu da kuruldu.

Dünya Gazetesinde yer alan habere göre, geçen yıl dünya genelinde iflas eden ya da faaliyetini durduran havayolu sayısı 42 iken bu yıl haziran ayı itibariyle 89’a, 30 olan yeni kurulan hava yolu sayısı ise 56’ya ulaştı.

Bu dönemde Türkiye’de Atlas Global ve Onur Air iflas ederken Southwind, MGA, BBN, Anka olmak üzere 4 yeni hava yolu hizmete girdi.

Öte yandan dünyanın en eski ikinci havayolu ve Latin Amerika’nın en büyük ikinci havayolu şirketi olan Avianca da iflas edenler arasında yerini aldı.

Airorts Council Europe (ACI), Avrupa’daki çoğu bölgesel 740 havalimanından 193’ünün de iflas riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.



Bu Haber 19.07.2022 - 11:40:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.