Son 5 yılda Almanya’da en çok büyüyen 3 destinasyon

Son 5 yılda Almanya’da en çok büyüyen 3 destinasyon

Mısır Almanya pazarında baş döndürücü bir gri dönüş yaşarken, Türkiye ve Tunus güçlü bie geri dönüş içinde.


TurizmGüncel – Dış Haberler

EN BÜYÜK ARTIŞI MISIR KAYDETTİ

Alman iş ve turizm dergisi fvw tarafından açıklanan 'Destinastion Ranking' verilerine göre, geçtiğimiz yıl Almanya'dan aldığı ziyaretçi sayısını yüzde 40, kürsel ölçekte ise yüzde 35 oranında arttıran Mısır, son 5 yılda aldığı Alman ziyaretçi sayısını ise yüzde 98 artışla neredeyse ikiye katladı.

‘’TÜRKİYE ALMAN TURİSTİ HIZLA KAZANMAYI BAŞARDI’’

Güney Avrupa ve Kuzey Afrika bölgesinin ikinci kazanan destinasyonu ise Türkiye. 2016 ve 2017 yıllarında Almanya pazarından aldığı ziyaretçi sayısı dramatik bir şekilde düşen Türkiye, Alman turisti hızla geri kazanmayı başardı. Henüz Almanya'da eski sayılarının geri olan Tunus ise iyi toparlanma gösteriyor.

EGYPT

İKİ NUMARADA KIBRIS VAR

Son 5 yılda Almanya pazarında yolcu sayısını en arttıran destinasyon ise Kıbrıs oldu. Kıbrıs'a giden Alman turist sayısını yüzde 91 oranında arttıran Kıbrıs, uluslararası ziyaretçi sayısı ise yüzde 63,7 oranına arttı.

FAS DA İYİ PERFORMANS GÖSTERDİ

Almanya pazarının bir diğer kazananı ise Fas oldu. Almanya'dan Fas'a giden turist sayısı son 5 yılda yüzde 89 artarken, bu ülkenin tüm dünyadan aldığı ziyaretçi sayısı ise yüzde 25,3 oranına artış gösterdi. Akdeniz çanağının diğer kazanan destinasyonları ise Yunanistan, Kıbrıs, Fas, Hırvatistan, Bulgaristan, İtalya ve Malta olarak öne çıkıyor.

İSPANYA REZERVASYONLARI ZAYIF SETREDİYOR

Tur operatörlerine göre, İspanya'nın son yıllarda yükselen fiyatları tatilcileri Akdeniz çanağındaki daha ucuz destinasyonlara yönlendirdi. İspanya şu ana Almanya'da ve kıta ölçeğinde en büyük destinasyon olmayı sürdürse de, geceleme saylarında düşüş yaşıyor. Benzer şekilde, geçtiğimiz yıllarda yüksek çift haneli büyüme yaşayan Portekiz de kan kaybediyor.

Almanya pazarındaki bu trendin 2019 yılında da devam etmesi bekleniyor. Türkiye, Mısır ve Tunsu talebi güçlü seyrederken, İspanya satışları zayıf seyrediyor.



Bu Haber 21.03.2019 - 15:43:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.