Sokağa çıkma yasağı turizm sektörünü kapsıyor mu?

Sokağa çıkma yasağı turizm sektörünü kapsıyor mu?
Hafta sonu başlayacak sokağa çıkma yasağı öncesinde İçişleri Bakanlığı'na çok sayıda soru soruldu. Kısıtlamaların turistleri, otel konaklaması yapacak olanları ve otel restoranlarını nasıl etkileyeceği belli oldu.

Turistler kapsam dışında

Hafta sonu başlayacak sokağa çıkma yasağının konaklama sektörünü ve turistleri nasıl etkileyeceği belli oldu. Konuyla ilgili yöneltilen sorulara yanıt veren İçişleri Bakanlığı, ''Turistik faaliyetler kapsamında geçici bir süreyle ülkemizde bulunan yabancı turistler hafta sonları uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.'' dedi.

Havalimanı mağazaları da kısıtlamaya tabi

Havalimanlarında bulunan mağazaların kısıtlamaya tabi olduğunu açıklayan Bakanlık, söz onusu iş yerlerinin 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceğini belirtti.

Otel rezervasyonunu ibraz edenler seyahat edebilecek

İçişleri Bakanlığı, 'otel müşterilerinin seyahat edip edemeyeceği' şeklindeki soruya ise, ''Otel rezervasyonu bulunan vatandaşlarımız konaklama rezervasyonunun başlangıç zamanı ile konaklama tesisine ulaşım süresi içerisinde rezervasyonu olduğunu belgelemek/ibraz etmek kaydıyla herhangi bir izin almaksızın özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.'' yanıtını verdi.

Otellerdeki restoranlar iki şartla kapsam dışı

Otellerin içinde bulunan lokanta ve restoranların kısıtlamaya tabi olmadığını belirten İçişleri Bakanlığı, ancak bu mekanların sadece otel müşterilerine hizmet verebileceğini, dışarıya paket servisi yapamacağını vurguladı.

Tur ve transferler de kapsam dışına çıakrıldı

TÜRSAB tarafından yapılan açıklamada ise TÜRSAB'ın İçişleri Bakanlığı'na yaştığı 'seyahat acentaları tarafından rezervasyonu yapılmış tur, paket tur, konaklama veya transfer hizmetlerinden yararlanacak tüketicileri kapsamaması'na ilişkin başvuruya Bakanlıktan olumlu yanıt geldiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklama yaptığını belirten TÜRSAB, kısıtlamaların uygulanacağı tarihte seyahat acentalarının vermiş olduğu tur, paket tur, konaklama veya transfer hizmetlerinden yararlanan tüketicilerin istisna kapsamında olacağı kaydedildi.

YENİ TEDBİRLERİN TURİZM SEKTÖRÜNE ETKİLERİYLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ≥≥≥



Bu Haber 20.11.2020 - 15:06:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet Gül 06.12.2020 - 12:11

    Yurt dışından gelen ama Türk vatandaşı turist olan oturum kartı ile kısıtlamalardan muaf mı?

  • rent a car firmaları ne olacak 21.11.2020 - 12:06

    sayın yazarlarımız. turistlere hizmet veren ve hiç bir zamanda turizmci olarak kabul edilmeyen rent a car firmaları ne olacak? münferit olarak ülkemze gelmiş havalimanlarından merkezlerden araç kiralama hizmeti alan turistler kısıtlı saatler arasında araç iade etmek istiyorlar ne yapacagız

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.