Soğutma makinelerinde yüzde 25-72 enerji tasarrufu sağladı

Soğutma makinelerinde yüzde 25-72 enerji tasarrufu sağladı
Cantek Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, soğuk sektörde devrim yaratacak yeniliklere imza attıklarını söyledi

Soğutma makinelerinde yüzde 25-72 enerji tasarrufu sağladı

CANTEK Soğutma A.Ş, teknoloji harikası tesislerinde AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği “Akıllı Soğutma Makineleri” ile bir yeniliğe imza attı.  Soğuk odalar, soğuk oda kapıları ve led sistemleriyle dünya genelinde 10 binden fazla müşteriye ulaşan CANTEK, dünya soğuk depolama sektörü literatürüne kazandırdığı, yüzde 25-72 oranında enerji tasarrufu sağlayan, patenti kendisine ait  “Octopush Akıllı Soğutma Makineleri” ile önümüzdeki 2 yıl içinde dünya markası olma iddiasını taşıyor.

CANTEK Soğutma A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, dünya soğutma literatürüne “Türk bir firmanın katkısı” olarak tanımlanabilecek kontrol ünitelerinin dünyada bir örneği olmadığını, akıllı soğutma makinelerinin geçmiş kayıtlarını hafızasında tuttuğunu, ihtiyacı hissedip ona göre çalıştığını, arızanın uzaktan izlenerek, servis hizmeti verildiğini anlattı. Bunun Türk mühendislik bilgi ve tecrübesinin bir zaferi olduğuna işaret eden Karaca, CANTEK’ in söz konusu yeniliklerle sektörde bir devrim gerçekleştirdiğini, üretiminin yüzde 40’ını ihraç ederek Türk ekonomisine katkı sağladığını söyledi. Can Hakan Karaca, “CANTEK, mühendislik harikası AR-GE’si, üretim, istihdam ve ihracatı ile ülke ekonomisine katma değer sağlayan önemli bir şirkettir ve en geç 2 sene içinde dünya endüstriyel soğutma sektörüne Akıllı Soğutma Makineleri ile enerjinin nasıl doğru kullanılabileceğini gösterecektir.” dedi.

Soğuk depoların Türkiye’de yılda 1 Milyar Euro’luk enerji tükettiğini, yeni nesil akıllı makinelerin Türkiye ekonomisine yapacağı katkının yılda ortalama 300 Milyon Euro tasarruf biçiminde olacağını ifade eden CANTEK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, CANTEK’in Türkiye’de 100’ü aşkın işletmede kurduğu akıllı soğutma makineleri ile işletmelerin elektrik tüketimlerini onlar adına uzaktan izleyerek tasarruf sağladığını söyledi. Soğuk odaların izlenmemesi durumunda işletmelerin yüksek elektrik faturaları ile karşılaştıklarını belirten Can Hakan Karaca, CANTEK’in geliştirdiği teknoloji sayesinde bu sorunun ortadan kalktığını sözlerine ekledi.


Bu Haber 25.09.2013 - 11:26:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.