Skytrax THY'nin yıldızını 3'e düşürdü

Skytrax THY'nin yıldızını 3'e düşürdü

İngiltere merkezli hava yolu dercelendirme şirketi Skytrax'ın, daha önce 4 olan ve 5'e çıkması beklenen THY'nin yıldız sayısını 3'e düşürdüğü belirtildi.


Habertürk'ten Güntay Şimşek'in yazısına göre, uluslararası hava yolu derecelendirme şirketi Skytrax Türk Hava Yolları'nın yıldızını 4'ten 3'e düşürdü.
Skytrax
'ın kararıyla THY'nin Avrupa'nın en iyi hava yolu şirketi olma ve 5 yıldıza yükselme yürüyüşünün zedelendiğini ifade eden Şimşek, ''Skytrax’ın THY için yaptığı son işgüzarlığın telafisi de pek mümkün görünmüyor. Bilinçli ve kasıtlı bir tutum var. Beş yıldız için yola çıkan bir şirketin, yolcu anketi marifetiyle değil de, Skytrax’ın kendi uzmanlarının değerlendirmesiyle 3 yıldıza indirilmesi tuhaf. Bariz şekilde dikkat çeken bu vukuatın arka planında görülen hesabın izleri var.'' ifadelerini kullandı.

THY'NİN ALMASI GEREKEN ÖDÜL LUFTHANSA'YA VRİLDİ

Tartışmaların 2017 yılında Skytrax'ın 5 yıldızlı hava yolu şirketi olarak Lufthansa'yı seçmesiyle başladığına dikkat çeken Şimşek, ''THY-Lufthansa rekabeti gözlerimin önünde yaşanmıştı. THY, 'Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi' ödülünü üst üste 9’uncu defa kazanmış ve business sınıfındaki ikramlarıyla da her kategoride ödül almıştı. Üstelik THY öncekilerine ilave olarak da 'Dünya’nın En İyi Business Sınıfı Havayolu Lounge' ödülü kazanmıştı. Ama bunlara rağmen “Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödülü, THY’den daha az ödül toplayan Lufthansa’ya verilmişti.'' diye yazdı.

ATLASGLOBAL'İN ALTINA DÜŞÜRDÜ

THY'nin kazanması gereken ödülün Lufthansa'ya verilmesi sonrasında THY'nin Skytrax'tan çekildiğini ifade eden Güntay Şimşek, ''Öte yandan aynı yıl Atlasglobal de 4 yıldızlı havayolu olarak tescil edilerek, THY’ye üstü kapalı, Türkiye’den aynı kategoride iki şirket var mesajı verilmişti.'' değerlendirmesinde bulundu.



Bu Haber 16.05.2019 - 11:02:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.