Sivas'taki kış turizm merkezine 400 yataklı otel yapılacak

Sivas'taki kış turizm merkezine 400 yataklı otel yapılacak
Sivas valisi Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi´nde yaşanan otel eksikliği sorunu giderileceğini belirterek, merkeze 400 yataklı otel yapılacağını açıkladı.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi´ndeki otel sorunu çözülüyor. Sivas Valisi Salih Ayhan, İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanarak 2015 yılında hizmete giren Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi´ne 400 yataklı otel yapılacağını açıkladı.

Kent merkezine 58 kilometre mesafede bulunan ve Yozgat, Tokat, Amasya gibi çevre illerden de ilgi gören turizm merkezinde otellerin şu an tam kapasite çalıştığını dile getiren Vali Ayhan, Yıldız Dağı-Sıcak Çermik bağlantı yolunun ihalesinin de önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

''ÖNÜMÜZDEKİ SEZONA YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ''

Vali Ayhan, “Yıldız Dağı´nda iyi bir noktaya gelindi ama gerek tanıtım noktasında, gerekse işletme noktasında yeterli değil. Bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Şu anda 15 tatilde gelmek isteyen çok vatandaşımız var ve otel ayın 6´sına kadar dolu. Dolayısıyla Yıldız Dağı´nda konaklama anlamında bir ihtiyaç olduğu aşikar. Buraya yaklaşık 400 yataklı bir tesis yapıp önümüzdeki sezona yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Yıldız Dağı ile Sıcak Çermik arasında yapılması planlanan yolun yakın zamanda ihalesi de gerçekleştirilecek. Bu iki unsurla birlikte o bölge bir marka haline gelecek” dedi.



Bu Haber 15.01.2019 - 08:32:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.