Sit alanındaki tavuk çiftliği nasıl lüks otele dönüştü?

Sit alanındaki tavuk çiftliği nasıl lüks otele dönüştü?

Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Hidayet Koyu’ndaki tavuk çiftliğinin yerine yapılan ve kaçak olduğu belirtilen lüks otel için yıkım kararı verildi.


Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Hidayet Koyu’na Ak Partili eski belediye başkanı Halil Kocaer’in oğlu ve kayınbiraderi tarafından sit alanına yapılan lüks otel için yıkım kararı çıktı.

‘’Basit onarım ruhsatıyla lüks otel’’

Çevre haberleriyle tanınan Yusuf Yavuz’un haberine göre, daha önce tavuk besiciliği yapılan için kullanılan eski yapılar için önce ‘basit onarım’ ruhsatı alındı, daha sonra da bu ruhsatla lüks otel, restoran ve plaj işletmesi yapıldı.

13 odalı butik otel, restoran, plaj işletmesi...’’

2017 yılında dönemin Ak Partili Belediye Başkanı Halil Kocaer’in oğlu M.B.K ile eski başkanın kayınbiraderi H.B tarafından yapıldığı öne sürülen otel ve plaj işletmesi hakkında ‘izinsiz’ olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıktı. Hidayet Koyu olarak bilinen ünlü koyda, üzerinde bazı eski yapı kalıntılarının da yer aldığı arazide tadilat ruhsatıyla 13 odalı butik otel, restoran ve plaj işletmesi açıldı.

kas_otel1

‘’Düşük sezonda bile geceliği 1500 TL’’

Tepkilere rağmen yaklaşık 5 yıldır faaliyette olan işletmede konaklama fiyatları ise oldukça yüksek. Düşük sezon olarak bilinen Kasım ayında bile söz konusu otelde 2 kişilik odada bir gecelik konaklama fiyatlarının 1500 TL olduğu belirtiliyor. Kaş’taki doğa yağmasının çarpıcı örneklerinden biri olarak görülen Hidayet Koyundaki işletmenin kıyı kenar çizgisini de işgal ederek ahşap platformlar yerleştirmesi tepkilere neden oldu.

Yıkım kararı verildi

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu ise tartışmaların odağındaki butik otel hakkında ikinci kez yıkım kararı verdi. Komisyonun 20 Ağustos 2020 tarihli kararında, bahse konu alanın Çukurbağ Yarımadası Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı içinde kaldığı belirtilerek, özetle şu ifadelere yer verildi:

Yapan ve yaptıranlar hakkında suç duyurusu istendi

Bahse konu izinsiz uygulamalarla ilgili yapılan iş ve işlemler hakkında Kaş Belediye Başkanlığı’ndan bilgi ve belge istendiği ancak cevap alınamadığı, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından 30. 03. 2017 ve 30. 01. 2018 tarih ve sayılı ara kararlar alındığı ancak Belediyesince işlem yapıldığına dair herhangi bir bilgi ve belge gönderilmediği anlaşıldığından Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyunda 207 ada 19 parselde (eski 123 ada 17 parsel) kayıtlı taşınmaz üzerinde yapılan izinsiz uygulamalar hakkında 2863 sayılı kanunun 9. Maddesi, 16. Maddesi ve 65. Maddesi ile ilgili hükümleri doğrultusunda yapanlar ve yaptıranlar hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, ilgili belediyesince izinsiz uygulamaların kaldırılmasına ve sonucundan komisyonumuza bilgi verilmesine karar verildi.”

Kaynak: YusufYavuz.com



Bu Haber 02.11.2020 - 17:46:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.