Sinpaş’tan ‘Vergi ödemiyor’ haberlerine ilişkin açıklama
Marmaris’te yaptığı devremülk projesi ile gündemden düşmeyen Sinpaş GYO, 3 yıldır kurumlar vergisi ödemediğine ilişkin haberlere dair açıklama yaptı.

Turizm ve gayrimenkul gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ve Marmaris’in Kızılbük Koyu’na inşaa ettiği dev devremülk tesisi ile tartışmaların odağında olan Sinpaş GYO, gündeme gelen ‘Sinpaş GYO 3 yıldır kurumlar vergisi ödemiyor’ haberleri ile ilgili açıklama yaptı.
Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO), kurumlar vergisinden muaf olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Son günlerde ‘Sinpaş GYO’nun vergi ödemediği’ gibi başlıklarla yayınlanan internet haberleri ve sosyal medya paylaşımları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konuda sizleri ve sizlerin aracılıyla kamuoyunu doğru bilgilendirmek isteriz.
Gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO), Kurumlar Vergisi Kanununun 5. maddesinin (1)/d-4 bendi gereğince kurumlar vergisinden muaf tutulurken, aynı kanunun 15. maddenin (3) numaralı bendi ve Geçici 1. maddenin (4) numaralı bendi gereği gelir vergisi stopaj oranı sıfırdır. Bu mevzuat çerçevesinde, ayırt edilmeksizin tüm GYO'ların elde ettikleri kazançlar, kurumlar vergisinden muaftır.
GYO'lar, mal ve hizmet satışlarından KDV, tapudaki taşınmaz alım satımlarından tapu harcı, kayıtlı taşınmazlardan ise emlak vergisi öderler. İlgili vergi kanunları ve mevzuatlarında yer alan bu koşullar, tüm GYO'lar için geçerli olup sadece SİNPAŞ’a ait bir durum değildir.
GYO’lara ilişkin kurumlar vergisi istisnası, Kurumlar Vergisi Kanunu’nda 11 Temmuz 1992 tarih ve 3824 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle vergi sistemimizdeki yerini almış ve hiçbir değişikliğe uğramadan bugüne kadar gelmiştir. GYO’lar ve bunlara ilişkin kurumlar vergisi istisnası 32 yıldır vergi sistemimizde yer almaktadır.”
İlgili Haberler

Edirne'ye 158 odalı yeni otel projesi! İnşaatı 2 yıl sürecek
Edirne Keşan'a 158 odalı otel yapımı için ÇED süreci başlatıldı. 7 katlı olması beklenen otelin yatırım bedeli ise 972 milyon TL olarak açıklandı.

İzmir'e 906 milyon lira yatırımla 1000 yataklı 5 yıldızlı otel projesi! ÇED onayı çıktı
İzmir'in Selçuk ilçesinde turistik yerlere yakın konumdaki 80 bin metrekarelik alan üzerine 5 yıldızlı ve 1000 yatak kapasiteli Duja Ephesus isimli otelin yapımı için ÇED olumlu kararı verildi.

O ülkeden yabancı tur şirketlerine yüzde 17 vergi kararı! 1 Ekim'de başlıyor
Maldivler, 1 Ekim 2026'dan itibaren ülkedeki turistik hizmetleri satan yabancı tur operatörleri, seyahat acenteleri ve online rezervasyon platformlarını kapsayan yeni vergi düzenlemesini devreye alacak.


%20(2).gif)

