Sinpaş’tan dinamit iddialarına ilişkin açıklama: Algı oluşturuluyor

Sinpaş’tan dinamit iddialarına ilişkin açıklama: Algı oluşturuluyor

Sinpaş GYO, Marmaris'in Milli Park alanı içerisinde yer alan Kızılbük Koyu'nda yürüttüğü inşaat faaliyetleri kapsamında dinamit patlatıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.


Marmaris Kent Konseyi tarafından paylaşılan Sinpaş GYO’nun Marmaris'in Milli Park alanı içerisinde yer alan Kızılbük Koyu'nda yürüttüğü inşaat faaliyetlerinde dinamit patlatıldığına ilişkin görüntülere Sinpaş’tan yanıt geldi.  

Cumhuriyet'e değerlendirmede bulunan Sinpaş yetkilisi otel-devre mülk projesine gelen tepkiler hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Bilirkişi raporu mahkemeye sunulmadan davacılar tarafından sosyal medyada paylaşıldı”

-Marmara Kent Konseyi tarafından açılan iptal davasının ardından 30.12.2021 tarihinde mahkeme heyetinin, bilirkişiler ile saha keşfi yaptı, ancak bilirkişi raporun mahkemeye sunulmadan davacılar tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

İtirazlarımızı mahkemeye de sunacağız

-Mahkeme heyeti, 30.03.2022 tarihinde yürütmenin durdurulması isteminin reddine, ve bilirkişilerden ek rapor alınması yönünde karar verdi. Ek rapor mahkemeye sunulduktan sonra davacılar 2.Kez Yürütmeyi durdurma talebinde bulundular. Mahkeme 18.05.2022 tarihinde 2.Kez yürütmenin durdurulması isteminin reddine, oybirliğiyle kesin olarak karar verdi. Ek bilirkişi raporuna itiraz süremiz devam etmektedir. İtirazlarımızı mahkemeye de sunacağız.

“Algı oluşturulmaya çalışılmaktadır”

-Bilirkişi raporuna itirazlarımız üzerine, bilirkişi verdiği ek raporda ilk iddialarını büyük oranda geri çekmiştir. Bilimsellikten uzak ve yanlı olduğu için firmamız tarafından bilirkişiler aleyhinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Mahkeme süreci devam etmektedir. Sanki mahkeme bilirkişi raporunu kabul etmiş ve mahkeme karara varmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Oysaki; Mahkeme heyeti yürütmeyi durdurma talebini reddetmiş ve bilirkişi raporunu yeterli görmediği için ek bilirkişi raporu talep etmiştir.

“Parsel alanı dışarısında hiçbir çalışmamız yoktur”

-Parsel alanı dışarısında hiçbir çalışmamız yoktur. Parseller özel mülkiyet olup, orman alanı değildir. Ağaç yoğunluklu bir alan değildir. Önceki malik tarafından başlanmış olan yapının, 1987'den beri ruhsatı olup kaba inşaatı 1993 yılında tamamlanmıştır. Yapılaşma konusunda imar planının onay tarihi olan 1986 tarihinden bu yana yapılaşma koşullarında bir değişiklik olmamıştır. Buna ek olarak şirketimizin hiçbir zaman 150 dönümlü tahsisli orman alanında bir projesi de olmamıştır

“Yapılan tüm çalışmalar ilgili kurumların izinleri ile yapılmaktadır”

-Pek çok inşaatın hafriyat çalışmalarında iş makinalarının gücünü aşan zemin formasyonuna rastlanılması sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu gibi durumlarda gerek ilgili idareler gerekse emniyet müdürlükleri tarafından düzenlenen özel izinlerle patlayıcı kullanılmasına izin verilir. Projedeki tüm inşai faaliyet; kamu otoritelerince düzenlenmiş yapı ruhsatları çerçevesinde, parsel sınırları içerisinde devam etmektedir. Yapılan tüm çalışmalar gerekli önlemler alınarak ilgili kurumların izinleri ile yapılmaktadır. Temel kazılarında sert formasyona rastlanıldığından, “Patlatma paterni, titreşim, gürültü ve toz emisyonu değerlendirme raporu” Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sunulmuş, incelenmiş ve uygun bulunmuştur. Bunun dışında Emniyet Müdürlüğünden de gerekli izinler alınmıştır

“Bizim kamu yararına paylaştığımız tüm bilgiler belge ve bilgiye dayalı”

Bilirkişi raporunun mahkemeye sunulmadan davacılar tarafından sosyal medyada paylaşıldığı iddialarına cevap veren Marmaris Kent Konseyi Çevre Temsilcisi Halime Şaman, ise, ,"Bizim kamu yararına paylaştığımız tüm bilgiler belge ve bilgiye dayalı. Paylaştıklarımız açık kaynaklardan alınan bilgiler. Mahkeme süreci devam ederken bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu. Bilgilendirmeyi yalnızca lehimize yaptık, detaylandırma yapmadık. Bilirkişi raporunu ancak mahkemeye sunulmasından sonra alabiliyoruz. Yasala aykırı olur bu zaten. Kaldı ki yargılama kamuya açık bir yargılama, kapalı değil. Ortada bir kamu yararı var. Bilirkişiler, ÇED raporunun gerekli olduğu konusundaki görüşlerini yinelemişlerdir buda kayıtlara geçmiştir" şeklinde konuştu.



Bu Haber 26.05.2022 - 16:39:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.