Sinpaş’ın Marmaris’teki otel ve devremülk projesine ÇED olumlu raporu

Sinpaş’ın Marmaris’teki otel ve devremülk projesine ÇED olumlu raporu

Sinpaş GYO’nun Marmaris’teki otel ve devremülk projesi için ÇED olumlu raporu verildi.


Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesinde çevrecilerin karşı çıktığı, Marmaris Kent Konseyinin de hukuksal savaş başlattığı, ancak mühürlenmesine rağmen yapımı devam eden Sinpaş GYO'nun Thermal Resort ve Devre Mülk projesine ÇED olumlu raporu verildi.

Proje esnasında şirketin dinamit patlattığı görüntülerin tepki çekmesinin ardından mahkeme yürütmeyi durdurma karar vermiş fakat Sinpaş yeni bir proje hazırlayarak yeniden onay almak için başvuruda bulunmuştu.

Sözcü’den Mustafa Sarıipek’in haberine gör,  Kent Konseyi, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hangi belgeyi sunarsak sunalım çevrenin dinamitle havaya uçurulmasına göz yumdu” dedi.

Marmaris Kent Konseyi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Öngördüğümüz gibi Sinpaş için ÇED olumlu kararı çıktı. (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı) hangi belgeyi sunarsak sunalım çevrenin dinamitle havaya uçurulmasına göz yumdu. Verdiği kararla doğa yıkımına devamlılığın önünü açtı. Ancak Sinpaş’la işi olan herkes bilsin ki bu proje neresinden tutarsanız tutun kanun karşısında sapır sapır dökülmekte. Hukuktan, kanundan kaçma şansı yok. Bildiğiniz gibi ruhsat iptalleri için açtığımız iki dava devam ediyor. Halkı yok sayan bu kararın iptali için de sonuna kadar adalet arayacağız ve Marmaris halkına, Türkiye’ye bu adaleti hediye edeceğiz.” ifadelerine yer verildi

Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) resmi hesabından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Muğla ili Marmarıs, ilcesi Kızılkum Mevkii-1598 nolu parsel ve 2518 nolu parsel sınırları içerisinde, Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan Marmaris Kızılbük Resort Otel Ve Devremülk (206 odalı otel ve 1323 adet devre mülk (konut)) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir.

Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ Kararı verilmiş olup; Muğla Valiliği(Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir.

Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”



Bu Haber 13.03.2023 - 15:14:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.