Şimdi yurt için turu zamanı

Şimdi yurt için turu zamanı
Dolar ve Avro'nun yükselişi ile yurtdışı planlarını öteleyenler, yaz aylarında tatile çıkamayanlar, bu dönemde planlarını yurtiçi tatillerinden yana kullanmaya başladılar. Yaz aylarının o yoğun turist kalabalığının atlatıldığı ve aşırı sıcak günlerin geride kaldığı şu günlerde, yurtiçinde pek çok yer tatil için ideal. Peki tatil için sonbaharda en ideal yerler nereleri?  Neredekal.com editörleri seyahat severler ve tatil planı yapanlar için sonbaharın en gözde rotalarını listeledi.
 

1) Taşucu / Silifke
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu, Eylül ayında yaz kalabalığından çok uzak… Bunaltmayan tertemiz, ılıman havası ve çarşaf gibi deniziyle 'Geleceksen Eylül’de gel.' sözüne atıfta bulunuyor resmen. Taşucu’nda bir hafta dolu dolu zaman geçirebileceğinizi de hatırlatalım.
 
2) Side / Manavgat
Akdeniz'in tatil başkenti Antalya'nın, gözbebeğidir Side. Yerleşimin M.Ö. 7. Yüzyıla kadar uzandığı bu beldede, tarihin en görkemli eserlerini gezerken keyifle keşfedip, çok etkileneceksiniz. Tatilcilerin yavaş yavaş elini eteğini çekmeğe başladığı, sadece az miktarda yabancı turistin ve sizler gibi buraların tadı sonbaharda çıkar diyenlerin geldiği yerdir Side.
 
3) Kaz Dağları / Edremit
Antik dönemlerin görkemli İda Dağı, günümüzde de bu görkemini korumaya devam ediyor. Dünyanın, Alplerden sonra en fazla oksijene sahip ormanlarına ev sahipliği yapan Kaz Dağları, ayrıca dünyada başka hiçbir yerde yetişmeyen 21 endemik bitki türüne de sahiptir. Mitolojik hikayeler bakımından da zengin olan bu topraklar, eşsiz bir doğaya sahiptir. Vadileri, akarsuları ve şelaleleri sizi şaşırtacak, küçük ama etkili keşif detaylarıdır. Ekim ayı, Kaz Dağları'nda kamp ve trekking için en ideal zamandır. Ancak kamp yapmak size göre değilse, Yeşilyurt Köyü'nde konaklama yapmanızı önerebiliriz.
 
4) Yedigöller / Bolu
Dört mevsimin prensesi, bir sonbahar klasiği… Sonbaharın olmazsa olmaz destinasyonu Yedigöller.  Kırmızı, yeşil ve turuncunun bin bir tonunu gözler önüne seren bu nokta adeta yeryüzündeki cennettir. Zamanın akmayı durdurduğu bu yerde, doğa sadece bedeninizi yenilemekle kalmıyor, ruhunuzu da onararak size kendinizi adeta yeniden doğmuş gibi hissettiriyor.
 
5) Datça / Muğla
Ünlü şairimiz Can Yücel'in 'Bilinmedik bir hüzün var içimde, bir gariplik. Anladım ki, ya ben fazlayım bu şehirde ya da biri eksik.' diyerek geldiği Datça, onun ebedi evi olmuş. Sadece bu mu? ‘Tanrı sevdiği kullarını Datça'ya bırakırmış.' sözü de Can babanın bu hamlesini destekler nitelikte. Birçok tatilci burayı yaz mevsiminde keşfetmeyi tercih ettiği için, Datça'nın keyfini süremeyeceğiniz bir kalabalıkla karşılaşıyorsunuz. Bu sebeple Datça'yı keşfetmek için bizce en ideal zaman sonbahar aylarıdır.
 
6) Kars
Doğu Ekspresi'ni tercih ederseniz biraz macera, Ani Harabeleri'ni gezerseniz tarih içinde keyifli bir seyahati tecrübe edinirsiniz. Ayrıca yerel halkla sohbet ederek Kars'ın etnografik ve kültürel zenginliklerine de şahit olabilirsiniz. Bölgenin birbirinden lezzetli yöresel ürünleri ve yemekleri bile başlı başına Kars'ı ziyaret etmeniz için yeterli bir sebep. Eylül-Ekim ayları Kars'ın tarihi mekanlarını ve şehir merkezini keşfetmek için oldukça ideal bir zaman. Ayrıca şehrin dört bir yanına yayılmış harika kent manzaralarına şahitlik etmek için, bir keşif gezisi de yapmanızı öneririz.
 
7) Birgi / İzmir
Adım adım tarihin içinde gezdiğiniz sokakları, asırlık evleri, konakları, tarihi ve kültürel dokusu ile Birgi, sizi adeta alıp bambaşka bir döneme taşıyor. Tıpkı Safranbolu gibi, kendine has mimarisi, anıtsal nitelikteki yapıları ve daracık sokaklarıyla, bir açık hava müzesinden farksız. Ekim ayının son haftalarında ceviz ve kestane hasadının da yapıldığı Birgi'de, en doğalından hazırlanan kışlık yiyeceklerinizi alabilir ve tarihin içinde farklı bir tatil deneyimi de yaşayabilirsiniz.
 
8) Amasya
Bir tarafı eski kent, bir tarafı yeni. Yeni ile eskinin bir arada yaşadığı yer olan Amasya, Anadolu'nun en eski yerleşime sahip kentlerinden sadece biri. Karadeniz Bölgesi'nde olmanın yemyeşil avantajını sonuna kadar kullanan Amasya'da sonbahar bir  başka keyifli. Doğayla tarihin iç içe geçtiği bu tatilde, Kral Kaya Mezarları'yla birlikte Yalıboyu Evleri hep sizlere eşlik edecek. Buraya kadar gelmişken Borabay Gölü çevresinde bisiklet turunu da yaptınız mı, Amasya'da sonbaharı iliklerinize kadar yaşamış olacaksınız. Konaklama için Kral Kaya Mezarlıkları manzaralı bir otel de tercih ettiğinizde, bu harika şehirde olmanızın keyfini tam anlamıyla çıkarmış olursunuz.
 
9) Gökçeada
Nam-ı diğer hazan mevsiminde Gökçeada, sarı ve turuncunun eşsiz kombinasyonuyla bildiğinizden çok daha faklı bir renge bürünerek bambaşka bir yere dönüşüyor. Sonsuz bir maviye kucak açan bu yerde, güz güneşini en son siz uğurlar ve keyifli bir akşama yelken açarsınız. Sonbaharda sakin ada sokaklarında salına salına yürümenin, dumanı tüten Türk kahvesini denize karşı yudumlamanın, gün batımında harika bir manzarayı ayaklar altına seren restoranlarda Türk musikisi eşliğinde yediğiniz balığın tadına doyamayacaksınız.
 
10) Şavşat / Artvin
Yurdumuzun yemyeşil ormanlarına ev sahipliği yapan Karadeniz Bölgesi'nin en güzide destinasyonlarından biri olan Şavşat, tam da bu aralar yeşilden sarıya çalan renk cümbüşüyle ziyaretçilerini karşılıyor. İnsanı şaşkınlığa uğratan tablo gibi bir doğanın yanı sıra, tarihi yapılarıyla da keşfedilmeye değer Şavşat, Karadeniz'in kalbinde en güzel köşelerden birini kapmış durumda. Yaylalarda 4x4 araçlarla safari turuna çıkmak, Eylül-Ekim aylarında Şavşat'ta yapılacak en eğlenceli aktivitelerin başında geliyor.


Bu Haber 10.09.2018 - 09:38:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.