Sezon başlarken Bakanlıktan otel ve acentelere çifte rezervasyon uyarısı

Sezon başlarken Bakanlıktan otel ve acentelere çifte rezervasyon uyarısı
2011 sezonunun yüksek turist trafiğini beraberinde getireceğini öngören Bakanlık, bu süreçte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı işletme ve acenteleri uyardı. Çifte rezervasyon konusunda son derece hassas davranılması istenilen açıklamada, çifte rezervasyon yapanlara yaptırım uygulanacağı uyarısında bulunuldu.



Türkiye’nin turizmde yakaladığı büyük başarıya değinilen açıklamada, sektörün bir yandan artan talebi karşılarken, bir yandan da müşteri memnuniyetini sağlayarak, şikayetlere sebep olacak ve Türkiye’nin imajına zarar verecek davranışlardan kaçınılması istendi.

Kimi konaklama tesislerinin kapasiteleri aşan oranlarda oda arz etmelerinin, seyahat acentelerinin ise tesislerin konaklama tesisleri ile yaptıkları rezervasyonları aşan oranlarda satış yapmalarının, hem konaklama sektörünü, hem acenteleri hem de sektörü zor durumda bıraktığına değinilen açıklamada, bu tip uygulamaların Türkiye’de turizmin itibar kaybetmesine neden olacağı uyarısı yapıldı.

2011 yılında yüksek bir turist talebiyle karşı karşıya kalacağının altı çizilen açıklamada, bu süreçte çifte rezervasyon olaylarının yaşanmaması için Bakanlıktan belgeli konaklama tesislerine hiçbir şekilde kapasitelerini aşan oranlarda oda pazarlamasına gidilmemesi uyarısında bulunuldu. Diğer taraftan bakanlık, konaklama tesisleriyle yaptıkları anlaşmalardaki oda-yatak kontenjanlarını aşmamaları, aynı grup için birden fazla konaklama tesisinde rezervasyon yapılmamaları, aynı gün birden fazla konaklama tesisine rezervasyon yapılmamaları ve işletmelerin pazarlanmasında müşterileri yanıltıcı bilgiler verilmemesi konularında seyahat acentelerine de uyarılarda bulunuldu.

Yapılan anlaşmaların mutlaka yazılı hale getirilerek her iki tarafın da onaylamasının önemine değinilen açıklamada, yukarıdaki kriterlere uymayan işletme sahiplerinin ve seyahat acentelerinin 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu ve 1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği konumunda yer alan yaptırımlar çerçevesinde cezalandırılacağı uyarısında bulunuldu.



Bu Haber 03.05.2011 - 09:03:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.