Sezon açılıyor, otellere yerleştirilen depremzedelere ne olacak?

Sezon açılıyor, otellere yerleştirilen depremzedelere ne olacak?

Depremin ardından otellere yerleştirilen depremzedeler, turizm sezonu başlayacağı için bu hafta itibarıyla otellerden çıkarılacak. Duruma tepki gösteren depremzedeler "Yetkililer bir aydır neden bir planlama yapmadı? Biz şimdi ne yapacağız?” diye sordu.


Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen binlerce yurttaş farklı kentlere göç etti, kimi geçici olarak otellere ve apartlara yerleştirildi. Ancak turizm sezonunun yaklaşmasıyla birlikte otellere yerleştirilen depremzedelere bu hafta itibarıyla odaları boşaltmaları için tarihler verilmeye başlandı.

Birgün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre, ne yapacağını bilmeyen depremzedeler halen bir planlamanın olmamasından yakınarak, hükumet yetkililerine seslendi: ‘‘Evlerimiz ya yıkıldı ya ağır hasarlı. Kimimiz enkazdan çıktık, kimimiz ailelerini kaybetti. Oteller bize kapılarını açtı. Turizm sezonu da başlayacak, bunun planlamasını devlet yapmalıydı. Şimdi ne olacağını bilmiyoruz’’

Depremlerin ardından ortaya çıkan koordinasyonsuzluk, çadır ve konteyner sorunu depremzedelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla otellere yerleştirilmesiyle çözülmeye çalışılsa da, turizm sezonunun 15 Mart’ta başlayacak olması nedeniyle burada konaklayan depremzedelerin durumları belirsiz halde.

Antalya’da bir otel, depremzedelere "Öncelikle yaşanan asrın felaketi ile ilgili, otel yönetimi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Bu süreçte elimizden geldiği kadar sizlere yardımcı olmak, acılarınıza ortak olmak için bu sürecin hep birlikte üstesinden gelmeye gayret ediyoruz. Otelimizin açılış tarihi ve tadilatı nedeni ile 10.03.2023 tarihine kadar sizlere hizmet vereceğimizi üzülerek bildirmek isteriz. Çıkış tarihinizi 10.03.2023 tarihine kadar resepsiyona bildirmenizi rica ederiz" yazılı mesajı iletti.

"Sorun devletin bir planlama yapmamasında"

Mesajın karşısında ne yapacağını bilmeyen depremzedeler ‘‘Oteller bize kapılarını açtı. Ancak depremin üzerinden geçen bir ay devlet bir planlama yapmadıysa sorun burada’’ diye tepki gösterdi.

Alanya’da bir otelde ailesi ile birlikte konaklayan ve otelin attığı mesaj üzerine ne yapacağını bilmediklerini belirten aile şunları söyledi:

‘‘Depremin üçüncü günü Hatay’ı terk ettik. Otelde 12-13 kişiyiz. Burada bine yakın depremzede var. Otel yönetimi tahliye etmemizi istedi. Sağ olsunlar kapılarını açtılar bizlere ama sorun planlamanın olmaması. İnsanlar otelde günlerinin dolmasını bekliyor. 10 Mart itibarıyla otele yerleştirilen depremzedeler çıkarılacak. Turizm sezonu başlayacak ama neden devletin bir planlaması yok. Her şeyi geride bıraktık. Otelden çıkarılıyoruz o nedenle dün bir ev kiraladık. Enkazdan kalan bazı eşyaları almak için Hatay’a gittim. Yatak odası, çocuk odası, oturma odası hiçbir şey alamadım. Bazı beyaz eşyalar ve kıyafetler, hepsi bu. Yeni bir hayat kuracağız, her şeyi yeniden yapacağız. Araçlarımız hâlâ enkaz altında onları da çıkartmaya çalışacağız. Şu an Hatay’a dönemeyiz ama ileride dönmeyi düşünüyoruz tabi... ‘‘

Depremin ardından başta Antalya olmak üzere, Muğla, İstanbul, İzmir, Ankara, Nevşehir gibi illerdeki oteller depremzedelere kapılarını açmıştı. Otellere yerleştirilen depremzedelerin sayısının 100 bini geçtiği belirtilmişti. Oteller, turizm sezonunun açılacağı 15 Mart tarihine kadar depremzedeleri misafir edeceği açıklamasını yapmıştı.



Bu Haber 06.03.2023 - 12:15:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Haliç 07.03.2023 - 05:10

    paralar nerde kim bilebilir hiçbir şey şeffaf degilki

  • devlet odesin

    ahmet soylemez 06.03.2023 - 11:01

    130 milyar tl para toplandi , oteller deprem den kurtulanlara ne kadar ucretsız bakabilir . Devlet maliyeti kurtaracak kadar bir fiyat odemeli otellere , gunde 3 ogun yemek vermek hemde 100 lerce kisiye kolay degil. bu kadar toplanan para ne yapılıyor . Konteyner yapanlara da odemeler gecıkıyormus , ozel sektoru zora sokmayın birde

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.