Sezgin Özer: Rusya’dan Türkiye’ye rezervasyonlar yavaşladı

Sezgin Özer: Rusya’dan Türkiye’ye rezervasyonlar yavaşladı

TimeServices Global Genel Müdürü Sezgin Özer, Rusya pazarında üst üste yaşanan olumsuz gelişmelerin rezervasyon akışını yavaşlattığını belirtti.


TimeServices Global Genel Müdürü Sezgin Özer bugün başlayan MITT Moskova Fuarına ve Rusya pazarındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

TourismToday’e konuşan Özer, "Sakin bir fuar yaşıyoruz. Özellikle Antalya'dan gelen meslektaşlarımızla fuarda yerimizi aldık. 2023 yılı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Fuara Türk tur operatörlerinin ilgisi stant bazında azdı" dedi.

“Türkiye'ye rezervasyon akışı oldukça yavaşladı”

Rus turistlerin Türkiye'ye ilgisini de değerlendiren Özer, "6 Şubat'ta yaşadığımız deprem felaketi, Rusya'da döviz kurunun artması ve otellerin yükselen maliyetler karşısında yaptığı yüzde 30-40 fiyat artışı 'Türkiye çok pahalı' algısı yarattı. Tüm bunlara ek olarak bir de Mayıs ayındaki seçim var. Ayrıca Rusya'nın Ukrayna'ya daha kapsamlı bir müdahaleye hazırlandığı dedikodusu var. Türkiye, bugün itibariyle de Rusya'dan gelen Airbus ve Boeing uçaklara yakıt ve bağlantı hizmeti vermiyor. Bütün bu etkenler Rusya'dan Türkiye'ye rezervasyon akışını oldukça yavaşlattı. Rezervasyonların önümüzdeki günlerde zamanla daha iyiye gideceğini umut ve temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 17.03.2023 - 13:23:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.