Sezgin Özer açıkladı: Rus turistin Türkiye talebini etkileyen dört faktör

Sezgin Özer açıkladı: Rus turistin Türkiye talebini etkileyen dört faktör

TimeServices Global Genel Müdürü Sezgin Özer, Rusya’da Türkiye tatili talebini etkileyen faktörleri açıkladı.


Rusya’da son dönemde Türkiye’ye dönük talebin düşük kalması ile ilgili değerlendirme yapan TimeServices Global Genel Müdürü Sezgin Özer, “Oradan alınan verilere göre, genel olarak 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem faciası bu pazarı etkilemiş gözüküyor. Ama bunun dışında oradaki euro artışı da alım gücü açısından sıkıntı yaratıyor. Bunun dışında ülkemizde de maliyetlere göre otellerin fiyatlarında yüzde 30-40 oranında bir artış var. Bunların hepsini eklediğiniz zaman Türkiye’nin destinasyon olarak otel fiyatları çok ciddi oranda arttı. Bunun dışında yine son günlerde çok konuşulan Rus uçaklarına yakıt ve bağlantılı servislerin verilmemesi konusu da var. Bunlar açıkçası rezervasyonların akışı konusunda azalma gösterdi.” diye konuştu

“Rusya’da altı şehirden uçmayı planlıyoruz!”

Şirket olarak bu yıl Rusya’nın altı şehirden Türkiye’ye uçmayı planladıklarını anlatan Özer “Bunun dışında ana hedef olarak Beyaz Rusya, Gürcistan, Ukrayna ve İran var. Şu anda planlı, programlı olarak yolumuza devam ediyoruz. 6 Şubat tarihine kadarki süreyi ayrı şekilde değerlendirmek lazım. Mesela biz özelikle VIP segmentinde çalışan bir acenteyiz. İşler 6 Şubat’a kadar açıkçası planladığımız şekilde gidiyordu.” ifadelerini kullandı.

Yurt dışı pazarlarında 20 bölgede sunum yapacaklarını kaydeden Sezgin Özer, “Bunun dışında Türkiye’de de sununlarımız olacak. Bu fotoğrafı beraber çekiyoruz şu anda. Moskova fuarında da beraber çektik. 2022 sezonunu yakalamayı umut ediyoruz.” dedi.



Bu Haber 28.03.2023 - 12:45:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yerli turist ne yapsın.

    Rafet Gülnar 28.03.2023 - 04:57

    Geçen yıl,1-7 Ekim 2 kişi hotel rezervasyonu 3700 TL.idi,bu yıl, aynı hotel, aynı gece,aynı tarih 18,000 TL., yabancı turistle böyle bir zam var mı ?.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.